05.10.2016

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Vali ÇAKACAK’a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 01-07 ekim tarihleri arasında kutlanan camiler ve din görevlileri haftası münasebeti ile İlimiz Müftüsü Ali MELEK başkanlığında metropol ilçe müftüleri İsmail GÜLŞEN, Halil UZUN, Süleyman ŞAHİN, Müftü vekili Cuma Ali ADIGÜZEL ile sendika temsilcileri Erdal AKARSU, Veli ÖZDEMİR il birlikte Mersin valisi Özdemir ÇAKACAK 05 EKİM 2016 Çarşamba günü ziyaret edildi.

Melek ziyarette “Diyanet İşleri Başkanlığı haftayı daha doğru değerlendirebilmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2011 yılından itibaren şehrin kalbi olan camiye hayatın kalbine yeniden taşıyabilmek adına yaşamın içinden temalar belirlemeye başlamıştır. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması 2011 yılında “Cami Çocuk Buluşması, 2012 yılında “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet”, 2013 yılında “Cami ve Kadın” teması ön plana çıkarılmış 2014 yılında “Cami ve Gençlik” teması çerçevesinde “Geç kalma, genç gel” denilmiştir. 2015 yılında da dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek amacıyla “Cami ve Namazla Diriliş” şeklinde belirlenmiştir.

Bu yıl ise camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazide olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtası ile toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir. İlçe Müftülüklerimizce uygun olan camilerde kütüphane ve kitaplıklar oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.” Dedi

Vali Özdemir ÇAKACAK ise “ Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: Bildiğiniz gibi ilk emri “oku” olan yüce bir dinin mensubuyuz, çevremizde okuma alışkanlığını arttırmalı ve farkındalık yaratmalıyız. Bir milletin başına ne gelirse cehaletten, bilgisizlikten gelir. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden FETÖ terör örgütünün elebaşı “Kitap olmasa da olur, kitaba bakmayın, bana bakın” diyerek insanları okumaktan, doğru bilgiden uzaklaştırarak, yanlışa yönelmelerine ve bunun neticesinde kardeş kavgaları çıkartarak ülkemizin birliğini beraberliğini zedelemeyi amaçlamıştı. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl için belirlediği “Cami ve Kitap” temasının ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu çerçevede camilerimizde kurulan kütüphaneler, vatandaşlarımızın namaz saatleri dışında da camide zaman geçirmeleri, kitap okuyarak doğru bilgiye güvenilir şekilde ulaşmaları amacına hizmet edecek, daha çok okuyan ve bilgili bir toplum olma hedefimize daha çabuk varmamızı sağlayacaktır  ” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Nihat KARABİBER makamında ziyaret edilip, hafta hakkında bilgi verildikten sonra ziyaretler son buldu.