07.10.2016

İl Müftülüğünde Somalili Öğrencilerle Toplantı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından eğitim amacıyla ülkemize getirilen Somalili öğrenciler ile İlimiz Müftülüğünde 07.10.2016 Cuma günü toplantı yapıldı.  İlimiz Müftüsü Ali MELEK başkanlığındaki toplantıya Tarsus, Yenişehir ve Mezitli İlçe Müftüleri ile 21 Somalili öğrenci katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülkemize getirilerek imam hatip liselerinde okutulan ve ilimizde çeşitli fakültelerde eğitimlerine devam edecek olan öğrencilerin barınacağı evleri hazırlamak, gıda ve burs sağlamak üzere öğrencilerin ihtiyaçlarını temine yönelik  toplantı gerçekleştirildi. Öğrencilerin öncelikli ihtiyaçları belirlenerek, karşılanması için bu güne kadar yapılan çalışmaların sonuçlandırılarak, sorunların çözülmesi cihetine gidilmesi ve her üç müftülüğümüzün sınırları içerisinde öğrencilere yönelik iyilik evlerinin aktif hale getirilmesi ve hafta sonu bu evlere taşınmalarının sağlanması kararlaştırıldı.