09.10.2016

Sabah Namazı Buluşması Gençlerle Başladı

Her yıl Pazar günleri düzenlenen sabah namazı buluşmaları ara verilen yaz döneminin ardından bu yıl 09.10.2016 Pazar günü Muğdat Camiinde başladı.

İlimizde üniversite öğrenimlerini sürdüren gençler ile KYK Yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin iştirak ettiği sabah namazı buluşması Hz.Miktad Camii Müezzin-Kayyımı Hasan TEKERLEK’in Kur’an tilavetiyle başladı. Kılınan sabah namazının ardından yapılan tesbihat sonrasında İlimiz Müftüsü Ali MELEK gençlere “Hiçbir kimse yok ki ölümü Allah’ın iznine bağlı olmasın. (Ölüm) belli bir süreye göre yazılmıştır. Her kim dünya ziynetini isterse ondan veririz kim de ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Şükredenleri mükâfatlandıracağız. (Ali- İmran/145) İnsan hayatı çocuk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerini kapsar. İnsanlar hangi dönemlerinde olursa olsunlar vakitlerinin kıymetini bilmeleri gerekir çünkü zaman çok hızlı geçer ve asla geri gelmez. Zaman özellikle gençler için çok önemlidir. Zira eğitimini bu dönemde yapar. Geleceğine bu dönemde başlar. İşine ve mesleğine bu dönemde sahip olur. Kimliği, kişiliği, karakteri bu dönemde oturur. Peygamber Efendimiz gençliğin yetişmesine büyük önem vermiştir. Medine’de ilk Müslüman olanlar, Müslümanlara kol kanat geren gençlerdi. Bir milletin geleceği iyi eğitim almış, iyi yetişmiş, ahlaki değerlere sahip, çalışkan ve idealist gençlerin varlığına bağlıdır.” Dedi.

MELEK, Gençlerin sabah namazı buluşmasına katılımını önemsediğini belirterek kendilerine teşekkür etti. Program yapılan dua ve ikramlarla sona erdi.