27.10.2016

Mersin’de 28 Camide Kütüphane Oluşturuldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri Haftası teması bu yıl “Cami ve Kitap” olarak belirlenerek, bu kapsamda ilimiz genelinde bulunan camilerde 28 adet kütüphane oluşturuldu.

Kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla ilimiz genelinde bulunan camilerde 28 kütüphane ile 918 kitaplık oluşturularak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları ile zenginleştirildi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Kur'an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımlar arasında Hafızlık, Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu, kadın Kur'an kursu öğreticileri arasında Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmaları düzenlendi.