03.02.2017

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Hz. Hızır Camiinin Açılışını Yaptı

Mersin Yenişehir ilçesi Hz. Hızır Camii açılışı 03 Şubat 2017 Cuma günü yapıldı.

Cuma namazı Öncesi, Hz. Hızır Camii İmam Hatibi Hüseyin CEYLAN, Hz. Ömer Camii Müezzin-Kayyımı Talip CURA, Hamidiye Camii İmam Hatibi Ali Osman CANATAN ve Göçmen Camii Müezzin-Kayyımı Ramazan ŞİMŞEK tarafından Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu. Program İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN’un yapmış olduğu dua ile devam etti.

Ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, Kalkınma Bakanı Lütfü ELVAN, , Mersin Valisi Özdemir ÇAKACAK çok sayıda Milletvekili, Bürokratlar ve cami cemaat’in de hazır bulunduğu Hz. Hızır camiinde, İlimiz Müftüsü Cuma Hutbesini irad buyurarak Cuma namazını kıldırdı.

Kılınan Cuma namazının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ “ Hepimiz aynı anne babadan geliyoruz. Hz. Adem (asm) ve Hz. Havva Annemizden neşret ettik oradan geliyoruz. Biz Müslümanız bunu söyleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Onun için hep şöyle dua ederim. “ Yarabbi bizleri İslam Milletinden eyle. Son nefesimizde de bizleri sevgili peygamberimizin Lİva-ül Hamd ismiyle müsamma sancağı altında yolcu olanlardan eyle, Mescidimizin yapımında emeği geçen kardeşlerimizden de Allah razı olsun diyerek sözlerini tamamladı.

Cuma namazından sonra Mersin Şehir Hastanesinin açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN “ Bugün cumayı kıldığım camide Mersin Müftümüzün hakikaten güzel bir hutbesi vardı. Ve orada bir ana başlık önemliydi. Şu veya bu mezheple böyle bir ayrımcılık bizde olamaz. Bunların hepsi bir yorumdur. Biz İslam Milletindeniz. Ve bizim kaynağımız menşeimiz Hz. Adem ile Hz. Havva’dır. Oradan geliyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız.” devam eden konuşmasının ardından program sona erdi.