10.05.2017

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

İlimiz Müftülüğü tarafından 18 Nisan 2017 Salı günü Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temalı Kutlu Doğum Haftası açılış programı Sayın Valimiz Özdemir ÇAKACAK’ın katıldığı programla gerçekleştirildi.

Programa Mersin Valisi Sayın Özdemir ÇAKACAK’ın yanısırıa; Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin KOCAMAZ, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail KARAGÖZ, İl Müftümüz Sayın Dursun Ali COŞKUN, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Sayın S.G.Alb.Fatih ERHAN, İl Jandarma Alay Komutanı Sayın J. Alb. Hüseyin KANAT, İl Protokolü, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun TEYMUR ile STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akdeniz Hulusi Efendi Camii İmam-Hatibi Bilal ÖMEROĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda bir açış konuşması yapan İlimiz Müftüsü Sayın Dursun Ali COŞKUN, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu belirterek, tema anlamında “Güven” in hem ülkemizin hem bulunduğumuz coğrafyanın hem de dünyanın ana konularından bir tanesi olduğunu ifade ederek, programa katılan değerli protokole ve vatandaşlarımıza şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Programda konuşma yapan Mersin Valisi Sayın Özdemir ÇAKACAK ise Peygamber Efendimiz’ in kutlu doğumunu sevgiyle ve tazimle yâd ederek başladığı konuşmasında, en büyük görevlerimizden birinin Peygamberimizin hatırasına ve emanetine hep birlikte sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara taşımak olduğuna işaret ederek, Yüce Dinimizin tüm öğretileri ve Peygamber Efendimizin tutum ve davranışlarının hepimiz için yol gösterici olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında Milletimiz’in bugüne kadar Peygamber Efendimizin yolunda yürüyerek, doğulusu batılısıyla, kuzeylisi güneylisiyle farklı dil, din, kültür ve etnik yapıdan bütün insanlar ile vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamını sürdürdüğüne dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak;  bugüne kadar farklı dil, din, kültür ve etnik yapıdan bütün insanlar ile cennet vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamını sürdüren Milletimizin her zaman birlikten, kardeşlikten, sevgi ve şefkatten yana olduğunu, haktan ve adaletten ayrılmadığını, güven ve barış anlamına gelen İslam ve herkesin emin olduğu kimse anlamına gelen Müslüman kavramlarının; güvensizlik, kargaşa ve terör kavramları ile bir arada bulunmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, kendisine güvenilmeyen, başkalarına zarar veren ve çirkin emellerine yüce dinimizi alet eden kimselerin İslam dini ile bir ilgisinin olamayacağını söyleyerek noktaladı.

Program, Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof. Dr. İsmail KARAGÖZ tarafından  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansı ile devam etti. Konferansın ardından Hz. Mikdat Camii görevlisi Hasan TEKERLEK’in semazenler eşliğinde verdiği ilahi dinletilerinin ardından sona erdi.