21.04.2017

Mut’ta Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi

Mut Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temalı Kutlu Doğum Haftası programı Karacaoğlan Çınaraltı Parkında yapıldı.

Programa Mut Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, , İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, İlçe Müdürleri, Din görevlileri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını vermek üzere yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum haftalarını her yıl bireysel ve toplumsal hayatımızı yakından ilgilendiren, içinden geçtiğimiz süreçleri dikkate alan hem ülkemizin hem bölgemizin hem insanlığın içinden geçtiği süreçleri dikkate alan temaları gündeme getirerek kutluyoruz. Hz. Peygamberin çağlar üstü mesajlarını rahmet yüklü mesajlarıyla insanlığı o tema çerçevesinde oluşturmaya çalışıyoruz diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

Başkanlığımızca bu yıl belirlenen temanın “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu belirterek bu temayla, güveni kaybeden dünyaya Hz. Muhammed'in emanetini yeniden hatırlatmayı istediklerini dile getirerek, Bugün insanlığın bir güven bunalımı yaşadığını, güvenen ve güvenilen insanı yeniden inşa etmeyi gaye edindiklerini vurgulayarak,  İslam coğrafyasında güven kaybolmuştur. Ahlak ve hukuk tanımayan karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde İslam coğrafyası tarumar edilmektedir. Şiddet ve terör, saldırı ve çatışmalar coğrafyayı kan ve gözyaşına boğmuştur. Kültür ve medeniyetimizin bütün zenginlikleri yağmalanmıştır, şehirlerimizi harabeye çevrilmiştir. İslam dininin yeryüzüne kazandırmak istediği 5 büyük emniyetin 5’i de kaybolmakla karşı karşıya kalmıştır. Can emniyeti, mal emniyeti, din emniyeti, akıl emniyeti, nesil emniyeti, bunlara ilave edeceğimiz ırz ve namus emniyeti, onur ve haysiyeti yara almış, bütün bu güvenlikleri kaybetmekle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz.

Son yirmi yılda dünyada çok şey değişti. Küresel güçler İslam'ı düşman ilan etti. O düşman ilan edilen İslamı'n tam merkezine içinde yaşadığımız topraklar yerleştirildi. Böyle bir dünyada yaşadığımızı bilmeliyiz. Bizim öyle bir inancımız var ki, yeryüzündeki bütün kötülükleri iyiliklerle ortadan kaldırmakla mükellefiz. Hakkı görünce batıl yok olmaya mahkum. Batıl bir varlık değil, gerçeklik değil, hakikat değil. Hakikatı görünce batıl zail olmaya mahkumdur. Batıla düşmanlığımız ilan etmekle, batılın kötülüğünü ilan etmekle, kötü söz ile batılı ortadan kaldıramayız. Batılı ortadan kaldıracak en büyük silah elimizde. O da hak. Hamdolsun biz hakka sahibiz ama hak kimsenin avucunda değildir. Kimse hakkın sahibi olamaz. Herkes hakkın yolunda olacak. Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Batılı ortadan kaldırmanın yolu hakkı temsil etmektir. Bugün batıl öne çıkmışsa biz hakkı temsil edemediğimiz içindir. Hakka ve hakikate gerçek manada hizmet edemediğimiz içindir.

İl Müftümüz Dursun Ali COŞKUN konuşmasını, Kutlu Doğum Haftamızın hem milletimizle, hem alemi İslam’da, hem gönül coğrafyamızda, yurt dışındaki millet varlığımızla ve bütün insanlık ailesinde güvenin yeniden tesis edilmesine vesile olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ediyorum diyerek tamamladı.