21.04.2017

Gülnar’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Gülnar Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temalı Kutlu Doğum Haftası programı Gülnar Belediye Düğün Salonunda yapıldı.

Programa Gülnar Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, İlçe Müdürleri, Din görevlileri, STK Temsilcileri ile çok sayıda Peygamber sevdalısı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, küçük bir kız çocuğunun Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam etti.

İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını vermek üzere yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının ezelden beri kalbinde Hz. Peygamber sevgisi taşıyan bu milletin Hz. Peygamber sevgisini ilme, irfana ve hikmete dönüştüren büyük bir gelenek olduğunu kaydetti.

Kutlu Doğum Haftasının, Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya götüren büyük bir çığır olduğuna da değinen İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, “Kutlu Doğum Haftasının ezelden beri milletimizin kalbinde var olan Resulü Ekrem’in sevgisini ve muhabbetini 30 yıldır bu topraklarda, yurtdışındaki millet varlığımızda, gönül coğrafyamızda ilme, irfana ve hikmete dönüştüren, bizi anmaktan anlamaya götüren büyük bir gelenek olarak başladı.

Kutlu Doğum Haftasının bu yıl temasının, ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu belirterek bu temayla, güveni kaybeden dünyaya Hz. Muhammed'in (sav) emanetini yeniden hatırlatmayı istediklerini dile getirerek, İstedik ki, güven bunalımı yaşayan insanlık ailesine, bütün dünyaya, kainata sevgili Peygamberimizin El-Emin vasfını yeniden hatırlatalım. İnsanın yegane güven sığınağı olan El-Mü’min olan Rabbimizi yeniden hatırlatalım. İstedik ki, insanın hırsları ve tamahlarıyla ifsat edilen kainatın ve dünyanın insana Allah’ın emaneti olduğunu yeniden hatırlatalım. İstedik ki, emanı kaybeden iman beldelerine, selamı kaybeden İslam beldelerine İslam’ın o değişmez beş büyük hakikatini; akıl, can, mal, namus ve din emniyetini yeniden hatırlatalım. Rabbimizin yüce dinimiz İslam’ın insanlara emrettiği bu beş alanda din ve bilgi güvenliği alanlarında yeniden güveni tesis edelim.

Bu hafta istedik ki, Resulü Ekrem’in El-Emin sıfatını bütün dünyaya yeniden anlatalım. Güven bunalımı yaşayan insana yeniden en büyük emanetin sahibi olduğunu yeniden hatırlatalım. ‘Onlar ki iman ederler ve imanlarına zulüm karıştırmazlar. Onlara güven vardır. Onlar hidayet üzeredir. Onlar doğru yoldadır’ buyuruyor Allah. Emanı, güveni sağlanmanın iki yolu iman ve adalettir.

Gayemiz, güvenen ve güvenilen insanı Muhammedül Emin’in rahmet mesajlarından hareketle nasıl yeniden inşa edebiliriz? Gayemiz, güven toplumunu nasıl tesis edebiliriz? Ülkemizde yara alan güveni nasıl sağlayabiliriz? Daha da önemlisi büyük yara alan, zedelenen din güvenliğini nasıl yeniden tesis edebiliriz?

Allah’ın bize iman nimetinden sonra lütfettiği en büyük nimetin eman olduğunu, bilhassa yeryüzünün mazlumlarının umudu olmuş, umudu olmaya devam eden bu milletin, bu toplumun iki ferdi arasında dahi güven sorunu yaşamaması gerektiğini, dostun dosta güvendiği, komşunun komşuya güvendiği, işçinin işverene güvendiği, her insanın her insana güven duyduğu, her insanın toplumu, milleti emanet aldığı, bütün insanlığı emanet aldığı bir insan olma yolunda sevgili Peygamberimiz bu konuda insanlığa getirdiği mesajlarla tanışmasına yardımcı olmayız, vesile olmalıyız.

İl Müftümüz Dursun Ali COŞKUN konuşmasını, Kutlu Doğum Haftamızın hem milletimizle, hem alemi İslam’da, hem gönül coğrafyamızda, yurt dışındaki millet varlığımızla ve bütün insanlık ailesinde güvenin yeniden tesis edilmesine vesile olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ediyorum diyerek tamamladı.