22.04.2017

Mezitli’de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Mezitli Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Mezitli Aklan Düğün Salonunda yapıldı.

Programa Mezitli Belediye Başkanı Neşet TARHAN, İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN, İlçe Müdürleri, Din görevlileri, STK Temsilcileri ile çok sayıda Peygamber sevdalısı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konferans veren İlimiz Müftüsü Dursun Ali COŞKUN yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının ezelden beri kalbinde Hz. Peygamber sevgisi taşıyan bu milletin Hz. Peygamber sevgisini ilme, irfana ve hikmete dönüştüren büyük bir gelenek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti.

Kutlu Doğum Haftasının, Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya götüren büyük bir çığır olduğunu ve bu sene Kutlu Doğum Haftasının temasının 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak belirlendiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

Bizim medeniyetimizi üç kavram özetliyor: İman, eman ve emanet. Bu üç kavram hayatımıza hâkim olmadığı zaman bunların zıddı hâkim olur. İmanın zıddı küfür ve şirk, emanın zıddı korku ve zulüm, emanetin zıddı ihanet, fitne ve fesattır. Bu coğrafyadan imanın zıddı küfrü ve şirki, emanın zıddı korkuyu ve zulmü, emanetin zıddı ihaneti, fitneyi ve fesadı aramızdan kovalım. Emin Muhammed'in emin ümmeti olalım inşallah.

Bugün dünyamız bütün insanlık ailesi bir güven bunalımından geçiyor. Toplumlar topluma, insanı insana, komşu komşuya, dost dosta, arkadaş arkadaşa hatta kardeş kardeşe güvenini kaybetti. İnsanlık bu güven bunalımını halletmek için silahlar icat ediyor. Bütün insanları katledecek kimyasal silahlar icat ediyor. Ülkeler sınırlarına güvenlik duvarları örüyor. Her yer kameralarla donatılıyor, izleniyor. Parmak izleri, göz retinası taranıyor. Ancak Hz. Muhammed'in insanlığa takdim ettiği reçete diyor ki, eğer siz kalplerin kalelerini güvene almazsanız şehirlerin kalelerini güvene alamazsınız. Gönül evini korumaz emanını sağlayamazsanız ülkelerinizi de koruyamazsınız. Allah'ın sağınıza solunuza yerleştirdiği ilahi kameraları yok sayarsanız, bütün her yeri kameralarla donatsanız da güvenliği sağlayamazsınız.

İnsanlığın ortak yurdu kainat güveni kaybediyor. Hırslarımızla kainatı da bozduk. Canlılara müdahale ettik. Toprağımız insanın servet tutkusuyla ifsat edilmeye başlandı. Yeniden insana, insanın kalbine dönmemiz lazım. İnsanın kalbine imanla emanı yerleştirmediğimizde kainatımızı da yeniden ihya edemeyiz.

İslam beldeleri barışı, iman beldeleri emanı kaybetti. Bağdat, Şam, Trablus, Sana kan ağlıyor. Ahlak ve hukuk tanımayan savaşlar kan dökmeye devam ediyor. Emin Peygamberin emin ümmeti olmak için onu yeniden hayatımıza taşımalıyız. 15 Temmuz'da ülkemizde bir ihanet, işgal ve darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Bu ihanet girişiminde en büyük zararı İslam gördü. Genç kardeşlerimizin dine olan güveni sarsıldı. Allah'ın iman nimetinden sonra bize lütfettiği en büyük nimetin güven, eman olduğunu bilelim diyerek konuşmasını şöyle tamamladı.

Allah imanı, emanı ülkemizin üzerinden, İslam coğrafyasının üzerinden eksik etmesin. Allah sonsuz bir güvenle birbirine kenetlenen kardeşler topluluğu olmayı nasip etsin.