21.06.2017

Kadir Gecesi, Hz. Mikdat Camiinde Dualarla İdrak Edildi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, İlimiz Müftülüğü tarafından Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde düzenlenen özel bir programla idrak edildi. Büyük bir yoğunluk ve coşku içerisinde geçen Kadir gecesinde onbinler camilere akın etti. Hz. Mikdat Camii başta olmak üzere birçok camide düzenlenen mevlid programları, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan ibadetlerle Kadir Gecesi dolu dolu yaşandı.

Kadir Gecesi dolayısıyla Hz. Mikdat Camiinde düzenlenen programa katılarak vaaz veren İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun, Müslümanların manevi bir iklim içerisinde Ramazan ayını idrak ederek Kadir gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti.

14 asır önce yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesini bir kez daha idrak ediyoruz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize hamd ü senalar ediyoruz.

Kadir Gecesi'nin "tüm insanlığın kadrini yücelten bir gece" olduğunu vurgulayan İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun, Allah'ın bu gecede gönderdiği Kur'an-ı Kerim ile insanlığı muhatap aldığını, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirdiğini kaydetti.

Bu mübarek gece vesilesiyle alem-i İslam'ın kadrinin yeniden yücelmesi için Kur'an-ı Mübin'e daha sıkı sarılması önerisinde bulunan İl Müftümüz, "Hakk'ı, hakikati, adaleti, ahlakı, erdemi, fazileti anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi, hatayı sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi sağlayan yüce kitabımızı anlamaya ve yaşamaya azmedelim. Unutmayalım ki, Kadir Gecesi'ni ancak Kur'an'ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur'an'ın ilkelerine sahip çıktığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur'an'ın barış mesajlarına değer verdiğimiz nispette yeryüzüne huzur ve esenlik getirmek üzere inen meleklerin idrakine varabiliriz. 'Her geleni hızır, her geceyi kadir bil' şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir Gecesi'nden hakkıyla istifade edebiliriz." diyerek konuşmasını şu temennilerle sona erdirdi.

"Rabbimizden niyazım odur ki, asırlar önce Kadir Gecesi nasıl bize Kur'an'ı getirdiyse, bu Kadir Gecesi de ülkemize, milletimize, acılar içerisinde kıvranan İslam âlemine ve bütün insanlığa Kur'an'ın merhametini, adaletini, sevgisini getirsin. Kadir Gecesi, kadrimizin yücelmesine vesile olsun.

Program görevliler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerifler, ilahi ve kasidelerle, kılınan tesbih namazlarıyla sona erdi.  Program sonrasında Sakalı Şerif ziyareti yapıldı.