19.09.2017

İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun, Ahilik Kültürü Haftası Kutlamalarına Katıldı

Mersin Valiliği himayesinde  Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nce (ESOB) bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları, Akdeniz İlçesi Ulu Cami Meydanı'nda, Kalkınma Bakanı ve  Mersin  Milletvekili Lütfi Elvan'ın katılımıyla yapıldı.

Mersin ESOB Başkanı  Talat Dinçer'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa,  Mersin Valisi Ali  İhsan Su,  Mersin Milletvekilleri, İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun ile çok sayıda esnaf katıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer’in yapmış olduğu konuşmaların ardından gerçekleştirilen Şed Kuşanma töreninde ise bir çırağın, önce kalfalığa, sonra da ustalığa yükselmesi temsili olarak canlandırıldı. Kutlamalarda ayrıca, yılın İl Ahisi seçilen Selim Yonuk'a,  Bakan Elvan tarafından ödülü verildi.

Yılın İl Kalfası Nurettin Kazak ve yılın çırağı Mukteber Yıldız ise ödüllerini Vali Su ile ESOB Başkanı Dinçer'in elinden aldılar. Kutlamalar, geleneksel Ahilik pilavı ikramıyla sona erdi.