11.01.2018

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Temel Atma Töreni, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde gerçekleştirilen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun, İl protokolü, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Elvan, Şehir Hastanesinin henüz tamamlanmadığı bir dönemde, Mersin’in neye ihtiyacı var diye sorduklarında,  temeli atılacak olan Onkoloji Hastanesi’ne ihtiyaç duyulduğunun ifade edilmesi üzerine çalışmaların hızla başlatıldığını ifade etti.

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte son derece iyi bir noktaya gelen Mersinimizin, Onkoloji Hastanesi’nin de hizmete girmesiyle birlikte sağlık yönünden daha da iyi bir noktaya geleceğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Bakan Lütfi Elvan, Mersinimiz için ihtiyaç duyulan konularda daha fazla proje yapılması gerektiğini ve Kalkınma Bakanlığı olarak, yeni fikirlerin üretilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Protokol konuşmaları sonrasında İl Müftümüz Dursun Ali Coşkun tarafından okunan duanın ardından, Bakan Lütfi Elvan ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin temeli atıldı.