05.01.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ FIKIH, TEFSİR VE HADİS DERSLERİ BAŞLATTI

Tarsus Müftülüğümüz Din eğitimi kapsamında Kuran kursu öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Fıkıh,Tefsir ve Hadis dersleri başlattı.

İlçe Müftülüğümüz Okuma salonunda gerçekleşen Fıkıh,Tefsir ve Hadis dersleri her Çarşamba günü Müftümüz Hayri ERENEY tarafından düzenli olarak devam etmektedir.

Ehl-i Sünnet akaidinin en mühim eserlerinden Fıkh-ı Ekber’in takip edildiği derste metin tercümesi ve Fıkhı bilgilerin geliştirilmesinin yanısıra, sahih bir akaid bilgisi, İslam'ın Kur'an ve Hadis bütünlüğü açısından metodoloji öncelenmektedir

Müftümüz Hayri ERENAY, Fıkıh, Tefsir ve hadis derslerine iştirak ederek yaptığı konuşmasında okunan dersin önemine değindi ve tercüme yöntemleri hakkında tavsiyelerde bulundu.

Müftümüz Hayri ERENAY, Bu dersleri işlemekte amacımız "Varoluş gayemizin kulluk olduğu bilincini kazandırmak, Kur'an ve Sünnette yer alan hükümleri yaşam tarzına dönüştürmek. Toplumda adalet, huzur ve güveni tesis etmek. Hakların ihlalini ve vazifelerin ihmalini önlemek. Allah'ın rızasına uygun bir hayat yaşamamıza katkı sağlamaktır. Bu bağlamda bizler bu faaliyetimizle hayatın akışı içerisinde vahiy ile insan davranışlarını buluşturmak, Kur'an ve Sünnette yer alan şer'i hükümlerin pratiğe aktarılmasına ve bir yaşam tarzına dönüştürülmesine köprü olmaktır." dedi.

Kursiyerler, yapılan bu çalışmadan ve tavsiyelerinden dolayı Müftümüz Hayri ERENAY’a a memnuniyetlerini belirttiler.