18.08.2018

MÜFTÜMÜZ Dr. HAYRİ ERENAY’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Tarsus Müftümüz Dr. Hayri ERENAY Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı. Bayramların barışın ve kardeşliğin sembolü olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Kurban Bayramı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde İslam coğrafyasında umutların yeşermesi ve kaosun bitmesi en büyük temennilerimizin arasında yerini almıştır. Başında da belirttiğim gibi bayramlar küslüklerin sona erdiği, barışın ve huzurun sonsuza dek hakim olması adına önem taşıyan günlerdir. Ülkemiz maalesef bu mübarek günlerde ayrıştırmayı, kutuplaştırmayı ve bu kötü emeller üzerine tekrar sahneye konmaya çalışılan hain oyunları tekrar görmüştür. Ama milletimizin feraseti ve inancımız gereği, buna asla izin verilmemiş, oyunlar da kahramanca bozulmuştur. Ülkemizde yaşayan her fert devletinin selameti için kendini ortaya atmış, bölünme, yok etme ve dinimizi elimizden alma gayretlerini boşa çıkarmıştır. Terörle ve cana kıymak suretiyle yapılmak istenilenlere Hz İbrahim’in fedakarlığıyla vatanın evlatlarınca cevap verilmiştir. Kirli ellerin maşaları Hz İsmail gibi kutsal değerlerine kurban olmak için hazır olan millet tarafından bozguna uğratılmıştır. İşte bundan sonra hain emelleri olanlar bu kahramanlık karşısında korkuyla hareket edecek ve ülke üzerinde kötü oyunlar oynayamayacaktır. Güçlü Türkiye hedefiyle tüm İslam ülkelerinde Kurban Bayramları, bayram tadında geçecektir. Güçlü Türkiye sayesinde masum halklar ölmeyecek, çocuklar geleceğe umutla bakacaktır” dedi.

Millet olarak bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için nice dâhili ve harici oyunlar sergilendiğinin farkındayız diyen Müftümüz Dr. Hayri ERENAY:
 “İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramlar, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanlarıdır. Bayramlar bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna ve mukaddes günlerdir. Bayramlar her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatma fırsatı veren manevi mevsimlerdir. Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun canlandığı, iman kardeşliğinin yeryüzünün bambaşka noktalarında yeniden tezahür ettiği nadide zaman dilimleridir. Bayramlar alelade tatil günleri değil, zamanın en kıymetli duraklarıdır” dedi

Bu bayram yine bizleri bekleyen önemli vazifeler var diyen Tarsus Müftümüz Dr. Hayri ERENAY:
 “Bayram ilmihâli diyebileceğimiz bu kıymetli ve şerefli vazifelerin başında bayramın ruhunu iliklerimize kadar hissetmek ve bayram yapamayanlara bayram yaptırmak geliyor. Rabbimizin bayram ikramına karşı duyduğumuz minnettarlığı ifade etmenin ve bu ikramı O’nun rızasını kazanmak için bir fırsata dönüştürmenin yolu paylaşmaktan geçiyor. Sevincimizi ailemizle paylaşalım; eşlerimizin yüzünü güldürelim, çocuklarımızı sevindirelim, anne babamızı mutlu edelim. Ailemiz için attığımız her türlü hayırlı, uğurlu, güzel adımın bizi Rabbimiz katında yücelteceğini unutmayalım. Üzerimizdeki akraba ve komşu hakkını ödemek, bağlarımızı güçlendirmek, dua ve rıza kapılarından geçmek için bayramı fırsat bilelim. Yüreklerimizdeki küskünlük, kin, nefret yüklerinden kurtulalım; barışalım, barıştıralım.
Bu düşüncelerle Mübarek  Kurban Bayramı’nın Miletimize, İslam Alemine ve Hemşehrilerimize hayırlara vesile olmasını dilerim”dedi