08.07.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ 15 TEMMUZ İÇİN HAZIRLANIYOR.

Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, 15 Temmuz gecesi yapılacak olan programlar hakkında bilgi verdi.

Müftümüz Hayri ERENAY, Tarsus İlçe Müftülüğü 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ni savuşturmanın sene-i devriyesi münasebetiyle "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla çeşitli anma programlarının hazırlandığını belirtti.

Müftümüz Hayri ERENAY, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge çerçevesinde İlçe Müftülüğümüz  tarafından yapılacak programlar, Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası başlatılmıştır.

14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi tüm camilerimizde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan 5 bin hatm-i şerifin duası yapılacaktır.
10 Temmuz 2017 Pazartesi günü için Diyanet İşleri Başkanlığınca özel olarak hazırlanan "hutbe" tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır.

15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 15 Tmmuz’u 16 Temmuz a bağlayan gece Müftülüğümüzün Tasavvuf Musikisi Hükümet konağı önünde; Marş ve İlahi dinletisi, Salâ Dinletisi, Kur’an-ı Kerim (Yasin) Tilaveti, DİB 15 Temmuz Belgeseli, Tesbihât, Kaside/Ezgi/İlahi, Şiir Dinletisi, Tesbihât (Tekbir, tehlil, salât-ü selâm) ve duaların okunacağı "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirilecektir.

15 Temmuz gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır.15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te başta ilçemiz olmak üzere tüm köylerimizin camilerimizde eşzamanlı olarak salâlar okunacaktır. Ayrıca aynı gece saat 01:30 da Hükümet konağı önünde topluca Teheccüd namazı kıldırılacaktır.

İlçemiz genelindeki tüm yatılı Yaz Kuran kurslarında “Şehitlik ve Vatan Sevgisi” konulu konferanslar verilecektir. Yine takip eden gün de Müftülük konferans salonunda sabah ve öğleden sonra şeklinde olmak üzere İlahiyatçı araştırmacı yazar tarafından “Sapkın İtikadi Akımlar” konulu konferanslar yapılacaktır.

Tarsus Müftülüğü 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programları kapsamında bir grup Kur’an kursu öğrencilerimizle Niğde Altunhisarda metfun bulunan Şehit Ömer Halis Demir kabri başında ziyaret edilecektir.

Son olarak Müftülüğümüz bünyesindeki tüm Kuran kursu öğrencilerimizin iştirak edeceği “15 Temmuz Şehitleri” konulu ödüllü şiir yarışmaları yapılacak, Şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir” dedi