10.08.2017

TARSUS’TA ONBİNLER 15 TEMMUZ DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Tarsus’ta binlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümünün anma etkinlikleri kapsamında şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu.

Programda Müftümüz Hayri Erenay, Tarsus KaymakamıYüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Stk temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşların idarecileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerden salalar okundu. Saat 20.00’de Kaymakamlık meydanında toplanan binlerce Tarsuslu, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerini andı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Müftümüz Hayri ERENAY, 15 Temmuz şehitleri için ilimizde okunan 5000 hatimin duasını yaptı.

Duayı müteakip kalabalık kitleye hitap eden Müftümüz şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim! Bizim inancımızda Allah yolunda ölenler şehittir. Bir insanın Allah yolunda ölüp ölmediğini anlamak için söylediği son kelimelere dikkat edin. Şimdiki fetö şer odakları “İmamlık, cemaat” gibi kavramları dejenere ettikleri gibi “şehitlik” kavramını da yok etmeye çalışıyorlar. Vatana ihanet eden bu hain şebeke mensupları da kendilerine şahadeti yakıştırıyorlar. Bu alçaklar Amerika dan satın aldıkları tişörtlerine “Kahraman” yazdırıyorlar. Bunlar maalesef ciğeri çürümüş aşağılık pespayelerdir. Oysa asıl kahramanlar işte bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutan sizlersiniz. Asıl kahraman tankları, F16 ları yumruklarıyla durduran sizlersiniz. Asıl kahraman 249 vatan şehididir. Ve asıl kahraman sırasını bekleyen siz değerli kardeşlerimsiniz. Bizleri tek tek yok etmedikleri sürece bu vatan üzerinde senaryo yazanları tekrar düşünmeye davet ediyorum. Biz ölümü düğün bayram bilenlerin torunlarıyız. Oysa ölüm onlar için azap ve cehennemdir. Biz sıramızı bekleyen bahtiyarlarız” dedi.

Feto ve yeni yakın terör örgütlerinin önlemenin bir tek çaresi olduğunu belirten Müftümüz Hayri ERENAY  sözlerinin devamında: “ Bir Müftü olarak bu gerçeği söylemek zorundayım. Bizler artık özümüze inmek zorundayız. Kişi ve insan odaklı kutsallıklarını öne çıkaranlar, sohbetlerinde Hz. Muhammed den daha çok sevdikleri insandan bahsedenler, sohbetlerinde Kur’an dan daha çok kendi kitaplarına yönelenler sıkıntı demektir. Kardeşlerim kalplerinizi ve beyinlerinizi kimseye kiraya vermeyiniz. Hz. Ali’nin açtığı yolda herkesi affedeceksiniz ama vatana ihanet edenleri asla affetmeyeceksiniz. Değerli kardeşlerim itikadımızı sağlamlaştıralım ki Fetö gibi bir zındık, rüyamda peygamberimizi gördüm, dediğinde bizleri kandıramasın. Aksi taktirde yeni yakın Fetöler bizleri çabuk kandırır. Ey Tarsus lular dini sermaye olarak kullanan kişi ve kuruluşlara itibar etmeyiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Program Müftülüğümüzün İlahi ekibi tarafından birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle sabaha kadar devam etti.