06.11.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ DE HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU BAŞLADI

Tarsus Müftülüğümüzce  bay ve bayan personele yönelik Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu açıldı.
İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik açılan eğitim programı din hizmeti ve din eğitimi yürüten personelin hizmet kalitesinin artırılması hedefliyor.
Kur'an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, "Yaygın Din Eğitimi" kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri için hizmet içi eğitim başladı

Eğitim programı hakkında açıklamada bulunan İlçe Müftümüz Hayri Erenay, Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim programının mahallinde düzenlendiğini, bunun ise hem hizmetin aksamamasına hem de kursiyerlerin farklı nedenlerden dolayı sıkıntı yaşanmaması sağlandığını söyledi. Ayrıca özellikle eğitim programında bulunan eğitim alanları konusunda Tarsus’ta uzman personelin varlığı sayesinde eğitim kalitesinin yüksek olduğunu da ifade eden Müftümüz, bu kurs döneminin ardından kalan diğer personellerimizi farklı eğitim dönemlerinde hizmet içi kurslarına alınacağını ifade etti.

Erkek ve Bayan personel olarak iki ayrı sınıf açılan Hizmet İçi Eğitim kursu 8 hafta boyunca devam edecek. Kur’an-ı Kerim yüzünden ve ezberden talim üzere okumanın esas olduğu eğitim programında, Müftümüz Hayri Erenay, Vaiz İbrahim Akyüz, Vaiz Bilal Kıraç ve Murakıp Ali Koçak personelin din hizmetinde performansının artırılması konusunda eğitim veriyor.