02.12.2017

MEVLİD KANDİLİNDE ÖĞRENCİLERLE BAŞBAŞA…

İmam Hatip Dinçer Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Kyk erkek öğrenci yurdundaki programda İmam-Hatip Nuh Özkan, öğrencilere Hz. Peygamber (sav)’in örnek hayatından kesitler sundu.

Kur’an Kursu öğreticisi Sevilay Celeb’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Kız Öğrenci Yurdundaki programda ise Kur’an Kursu öğreticisi ve Tarsus ADRB Koordinatörü Teslime İşler’in gecenin mana ve ehemmiyetini içeren konuşmasının ardından gecenin önemi şiir ve ilahilerle dile getirildi.

İmam-Hatip Cengiz Saydam ve müftülüğümüz Kur’an kursu öğreticileri Nihal Yıldızbakan, Semiyye Yurtoğlu  tarafından Sesim Sarpkaya kız yurdunda program tertip edildi.

Yurtta kalan öğrenciler ve yurt yetkililerinin katıldığı program Kur’anı kerim tilavetiyle başladı. Kur'an kursu öğrencilerinin ilahiler söylediği programda İmam-Hatip Cengiz Saydam ’’Hz. Peygamber ve Gençlik’’  konulu sunumda bulundu. Cengiz Saydam sunumunda, Peygamberimiz (s.a.s.)’in gençliğe verdiği değer, gençlere yaptığı nasihatler ve genç sahabelerden örnekler vererek gençlerin neleri başarabileceklerini anlattı. Allah ve Resulünün  razı olacağı bir genç olabilmek için  dikkat edilmesi gereken hususlar  da yine düzenlenen sunum içerisinde yer aldı. Görsel materyal destekli sohbeti öğrenciler ilgiyle dinlediler.

Son olarak Mevlid Kandili münasebetiyle 29 Kasım 2017 Çarşamba akşamı Umut Sami Şensoy öğrenci Yurdunda Mevlid Kandili Programı Düzenlendi

Yurt yöneticileri ve yurtta kalan öğrencilerin katıldığı programa ilçe Müftülüğümüz adına Mezarlık   Camii İmam-Hatibi Sami Eren katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda slayt gösterileri ve ilahiler okundu. Çok sayıda öğrencinin katıldığı program büyük beğeni topladı.

Öğrencilere çeşitli kitapların hediye edildiği program sonunda, organizede yer alan Kur’an Kursu öğreticileri tarafından öğrencilere ikramda bulunuldu. Gecenin finali yapılan dua ile son buldu.