14.12.2017

DEĞERLER EĞİTİMİ TANITIM VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İlçedeki okullarda yürütülen Değerler Eğitimi Projeleri Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Müftümüz Hayri Erenay, okul koordinatörleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin de katıldığı tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal’ın başkanlık ettiği tanıtım toplantısında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı Böylesi önemli bir projede Müftülüğümüzün yanında yer almaktan onur duyduklarını ifade ederek bizler omuz omuza, sırt sırta hareket etmekteyiz dedi. 

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı: “Bizler Milli ve manevi değerlerine sadakatle bağlı nesillerin yetişmesinde önayak olmak için buradayız.  Aydınlık gençliğimizin inşasında elimizi taşın altına koymak için buradayız. Bizler yarınlar için yetiştireceğimiz adanmış ruhların teşekkülü için buradayız. Yarınların bizim olabilmesi için bugün elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bu nedenle ilçe Müftülüğümüzün yürüttüğü bu “Değerler Eğitimi Projesi”ni önemsiyor ve katkı vermek için heyecanlanıyoruz. Projede yer alan Sayın Müftümüze ve değerli ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Değerler Eğitimi Projesinin işleyişine ve amacına yönelik açıklamalarda bulunmak üzere söz alan Müftümüz Hayri ERENAY; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim bakanlığımız arasında yapılan bir protokol çerçevesinde, bizler de Aile ve Dini Rehberlik Büromuz vasıtası ile  bu projeyi hayata geçiriyoruz. 

Bu proje milletimizin var oluş veya yok oluş gerçekliğidir. Bu proje 15 Temmuz ihanetinin karşısında tek yumruk olmuş bir gençliğin dalga dalga büyümesidir. Eğer Camiler ve Diyanet İşleri Başkanlığımız Fetö tarafından işgal edilmiş olsaydı bugün bizim ülkemiz Suriye den beter olmuştu. Şayet o ihanet gecesinde cihazım bozuktur diye sela okumaktan korkan ödlek imamlar, ödlek Müftüler olsaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti Amerika nın işgali altında kalacak ve Fötö zındığı bizim başımızda geçecek  ve onun satılmış adamları şimdi bizim üstümüzde vali, kaymakam, müftü olacaktı. Kendinizi hafife almayın sizler bu milletin değerlerini ilmek ilmek işleyip yeniden inşa edeceksiniz. Bizler tüm kurum ve kuruluşlarımızla ölümünde kadar bu devleti ve bayrağı savunacağız. 


Değerler ve Değerler Eğitimi sadece bir toplantı ile anlaşılacak kadar basit bir konu değildir. Burada işin felsefi tartışmalar yapacak değiliz. Değerler ve Değerler Eğitimi sadece öğrencilere yönelik veya sadece öğretmenleri ilgilendiren bir konu da değildir. Değerler eğitimi; anaokulundaki çocuğun annesinden ayrı kalmasını hissetmektir. İlkokuldaki çocuğun öğrenme aşkını yukarılara taşımaktır. Ortaokuldaki çocukların gürültülerini bir şarkı olarak duymaktır. Lisedeki delikanlı öğrencilerin huyunu suyunu keşfederek onlarla arkadaş olmaktır. Değer ve Değerler eğitimi, yaşadığımız sokakta, mahallede, ilçede, şehirde, ülkede, coğrafyada ve dünyada iyilik adına olan her güzel gelişmeyi selamlamak;  kötülük adına her ne oluyor ise onun yok etmek için çaba göstermektir. Değer elçisi olmak, kalbi sökülmüş, vicdanı kaybolmuş, çıkarların ilke haline getirildiği modern dünyanın muhacirlerine ensar olmaktır. Daha önceleri insanlarımız kader birliği yaparken şimdi ise kader birliğinin adı işbirliği, kardeşliğin adı arkadaşlık oldu. İsterseniz ruhunuzu daha fazla yakmayalım. Ne yapmamız gerektiğini, önlem almaz isek hepimizi yakacak olan yangını nasıl söndüreceğimizi konuşalım. İşte bu toplantı bunları hep birlikte hissetmek ve çözüm bulmak için düzenlendi. Değer edebiyatı yapmayalım diye sizi toplanmaya davet ettik. Bu iş sadece öğrencilerle olur demekte yanlış. Bu iş sadece öğretmenlerle olur demekte yanlış. Oturduğumuz yerden konuşmak kolay. Taşın altına elini koymaya gelince bahaneler uyduranlara diyoruz ki: Görüşlerinizi dile getirin. Ne yapılması gerektiğini birlikte konuşalım. Modern dünyada korumasız ve kutsaldan uzaklaşan insanın yalnızlığına, haksızlığı tarafsızlık olarak gören çıkarcı haline uzaktan bakmak mı gerekir yoksa bir şeyler yapmalı mı? Acılara tek başımıza üzülmek çözüm değildir. Çözüm hep birlikte harekete geçmektir. Gelin bize emanet edilen her şeyin hakkını vermek için ele ele verelim. İşte mesele birlikte çözümler aramak için sizleri davet ettik. Sabrınız için teşekkür ediyorum. Hayatınızın, başarılarınız, kariyerinizin kadim değerlerle korunmasını ve değerlenmesini diler hepinize saygılar sunarım. Bu programa katılan tüm eğitimcilere ve emek veren Arge çalışanlarına teşekkür ediyorum’ dedi.

Programın sonunda ise Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal bir değerlendirme konuşması yaptı.

‘Kıymetli arkadaşlarım, İnsanların birbirinden büyük bir hızla uzaklaştığı; bireyselleşmenin, menfaatin, sen-ben kavgalarının, savaşların olduğu bir çağda yaşıyoruz.

Hayatın bu hengâmesi içinde maalesef birçok değer gerek kendimizde gerekse toplumda olması gerektiği yerde olamıyor. Geleceğimiz yavrularımıza gereken zamanı ayıramıyor; onların maddi ihtiyaçlarını temin derdine düşüp, manevi açlıklarını giderecek konuları arka plana atıyoruz. Değerleri öğrencilere kazandırmak sadece onlara iyi örnek olmakla mümkündür. Öğrenciyi sevmeden sevgiyi; saygı göstermeden saygıyı; adaletli olmadan adaleti; merhametli olmadan merhameti öğretmek elbette mümkün değildir. Bizlere düşen önce kendimizi kontrol etmek; bu değerleri önce hayatımızda uygulamak olmalıdır.  “Değerler Eğitimi” gerçekten önem vermemiz gereken bir konu. Bu amaçla Tarsus Kaymakamlığı olarak  Müftülüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte son birkaç yılda değerlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak adına birçok çalışma yaptık. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların hep daha iyiye ulaşması için her türlü gayreti göstereceğinize yürekten inanıyor; Ülkemizin geleceği için hep birlikte başaracağımızı biliyorum.’

Müftülüğümüzün Değerler Eğitimi Çalışmaları Komisyonu tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkıda bulunduğu program öğretmenlerin toplu fotoğraf çektirmeleri ile son buldu.