02.03.2018

MÜFTÜMÜZ HAYRİ ERENAY KYK ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun çalışmaları arasında yer alan “Geleceğin İnşaasında Gençliğin Önemi” Projesi kapsamında Tarsus KYK Erkek yurdunda yapılan etkinliğe katıldı. Burada öğrencilere yönelik sohbet yapan Müftümüz Hayri ERENAY; öğrencilere okumanın ve ilimin öneminden bahsederek, maddi ve manevi alanda ilerlemenin yolunun bilgiden geçtiğine dikkat çekti. Müftümüz ERENAY; “Hayatınızın en güzel çağındasınız, sizin için önemli olan tek nokta bundan sonra maddi ve manevi anlamda kendinizi yetiştirmenizdir. Bunun yolu da okumaktan ve ilimden geçmektedir. Hayatta doğru ideallere sahipseniz kesinlikle ideallerinizden vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.

Müftümüz Hayri ERENAY sohbetinin devamında şunları kaydetti:

“Değerli gençler!
Sizinle bir arada olma fırsatını lütfeden Alllah’a hamd ediyorum.  Allah sizi iyilikte daim eylesin. İstikbaliniz aydınlık olsun. Sizinle eskimeyen ve modası geçmeyen iman dili ile konuşmak istiyorum. İnsan kendisine sorulmadan bazı şeyler verilen ve kendine sorulmadan verilen şeylerden dolayı abartı yaşayan ve inkara sürüklenen bir varlıktır. Ve aynı insan kendine verilenlerle kemale eren ve sahibine yönelen insandır. Tüm insanlık bu iki gruptan birine dahildir. Bir üçüncüsü yoktur. Bir insan ki hiçbir şeye inanmadığını belirtiyorsa o da inkarcılığa iman etmiştir. Ama insanoğlu muhakkak süretle bir şeylere iman etmek zorundadır. Çünkü insan “inkar ediyorum” derken boğazından çıkan seslerin oluşumunu sağlayan ses tellerini bile yaratabilmekten acizdir.

Tarsus Müftülüğü olarak uzun zamandır KYK lı öğrencilerimizle iç içeyiz. Değerler Eğitimi projesi kapsamında bir davayı omuzladık. Biz hiç kimseye dindarlaştıracağız diye bir baskı unsuru değiliz. Allah’ın hiçbir kula ihtiyacı yoktur.   Bizler bir sorunun peşindeyiz. Beni bana sormaksızın var edilmenin sebebini soruşturuyoruz.  Bu gerçeğin tasarrufu kimin elindedir? İşte tam da bu nedenle soruya cevap arıyoruz.
Gençliğimiz ve ömrümüz bir masal gibi tükeniyor. Üniversite yıllarında  çok olumsuz şartlarda yıllarca tahsil mücadelesi verdik. Sizler çok şanslısınız. Devlet sizin yanınızda.  Bizler her türlü sorununuz için sizlerin hizmetindeyiz. Sizleri aman dindar olun diye bir yola sevk etmiyoruz. İslam’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir gayesi var; nerden geldiğini ve ne için var edilmiş olduğunun idrakinde, arkasından  mezar dediğimiz alemden sonra başına ne geleceğine dair fikir ve görüşü olan bir nesil yetişsin istiyoruz.

Eğitimlerinizi bir an önce tamamlayın ve mesleğinizi icraya başlayın. Omurgası sağlam yerli ve milli duruşu olan bir gençliğin üniversitelerimizde öğretim görevlisi olmadıkça, fabrikalar da Arge çalışmalarının başında olmadıkça ürettiğimiz füzelerin yazılımları ve uydu takiplerini sizler yapmadığınız müddetçe bağımsız olamazsınız. İşte tam da bunun için sizlerin omuzlarına büyük yükler düşüyor. Büyük düşünün. Sizler devletimizin önemli mevkilerinde yer aldığınızda, bir şey değişmesiyle çok şey değişecektir.

Bugün dünya üzerinde terörün var olmasına sebep iki unsur vardır. Bunların birisi bozulmuş Yahudi inancı diğeri ise muharref incil anlayışıdır. Bu muharref kaynaklar kendilerinden başka tüm insanlığı köle ve hayvandan aşağı göstermektedir. Kendilerine vaad edilmiş coğrafyalar belirleyerek, İnsan kanının oluk oluk akmasını meşru bir hak mış gibi görümüşlerdir. Ayrıca Kur’an-ı da bozmaya çalışan ve harici kafasıyla Kuran okuyan, karşısındakini sorgusuzca sakalı bıyığı yok diye, örtüsü yok diye öldürmeye fetva veren İslam dışı ama İslam kılıfı giydirilen sapık anlayışlardır. Bunlar dünyada çıkan tüm savaşların tetikleyicisidirler.

Dikkat edin gençler! Dünyevileşme hastalığı bizi boğmak üzere. Maaşımızı düşünmekten kaçırdığımız namazları fark edemez olduk. Girdiği taksit sayısı ömründen uzun olan zavallılara dönüştük. Tüketim toplumu olduk. Bizi bu materyalist yaşama sürükleyen stratejistlerin kuklası olduk. Türk’ü, Kürdü ve Arabı birbirine düşürerek yem haline getiren bu anlayıştır.

Bizler aşırılıktan kaçınarak tüm unsurlarımızla milli bir zihniyeti benimsediğimiz an önümüzü görebileceğiz. Mezhebizimiz ne olursa olsun ama mezhepçi olmayacağız. Kürt olacağız ama Kürtçü olmayacağız. Türk olacağız, Türk ırkçısı olmayacağız. Arap olacağız ama Arapçılıktan kaçınacağız. Alevi olacağız ama Alevicilikten kaçınacağız. Sünni olacağız, Sünnicilikten kaçınacağız.

Bugün yeryüzünde olan biten tüm savaşların nedeni Kutsal Sanduka ile Fırat ve Nil arasında kalan topraklardır. Arz-ı Mevud devletinin kurulmasının çabasıdır. Bizler aşırılıktan kaçınıp bir ve beraber olacağız. Milliyetimizin bilincinde olup adresimizi söyleyebileceğiz. Tüm bu sömürülere karşı dik duracağız. Bizleri cep telefonları üzerinden haraca bağlayıp dinleyenlere karşı yeni bir özgürlük mücadelesine girip kazanacağız. Aksi halde tarih sahnesinden silinip yok olacağız.

Tarsus’umuz da misyonerler bizim bunalımlı, ana babasından uzak erkek  ve kız çocuklarımızı bekliyorlar. Ellerine 100 dolar vererek kutsal ruh propagandası yapıyorlar.
Gençler! Bizleri buraya yaratıp gönderen  bir güç var ve biz o gücün adını koyacağız. O gücün sahibine boyun eğmeliyiz. Bu alemde geçici süre kalacağımızı unutmayacağız. Hazırcı yaşamayacağız. Allah sizleri iki cihanda bahtiyar eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizleri en kalbi duygularımla kucaklıyor Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Tarsus Müftümüz Sayın Hayri ERENAY’ın ayet ve hadisler ışığında öğüt ve nasihatlerini içeren bu güzel sohbetinin ardından, KYK öğrencilerine çiğ köfte ve tatlı ikramında bulunuldu.