21.03.2018

TARSUS MÜFTÜMÜZ HAYRİ ERENAY’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Üzülerek ifade edelim ki üç ayların başlangıcını ve Regaip Kandilini idrak etmeye hazırlandığımız şu günlerde başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasının pek çok yerinde kan ve gözyaşı akmaya ve Müslüman gönüller incitilmeye devam etmektedir. İslam dünyasında yaşananlar İslâm’ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğumuzu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Mübarek Regaip Kandilinin, tüm Müslümanlara huzur ve barış getirmesine, Müslümanlar arasında var olan ırksal, bölgesel, mezhep ve meşrepsel ayrılık ve tefrikanın kalkmasına, ümmet şuuru ve bilincinin yeşermesine, ülkemize musallat olan PKK/PYD/YPG terörünün, ülkemize ve bölgemize musallat olan DEAŞ terörünün son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ve niyaz ederek, Tarsus’lu kardeşlerim başta olmak üzere tüm halkımızın Regaib Kandilini kutluyorum.

Başta ülkemiz ve İslam Coğrafyası olmak üzere bütün dünya sathında İslâm’ın barış ve esenlik mesajlarını tüm insanlığa takdim ederek yeryüzünde hakkı, hakikati, hukuku, adaleti, ahlakı, fazilet ve erdemi gerçekleştirmek için dinimizin öngördüğü İslam kardeşliğini hayata geçirmemiz ve ülkemizi, İslam dünyasını ve dünyamızı kin, nefret ve intikam duygularından arındırarak barış ve esenlik diyarlarına dönüştürme gayretinde olmamız gerekmektedir. İslam’ın öngördüğü hayat modelini ancak birlik ve beraberlik içerisinde olabilirsek yaşayabiliriz ve İslam’ı da asrın idrakine o zaman söyletmiş olabiliriz.

Kandil gecelerinden dördünü bünyesinde barındıran üç aylarda ve mübarek gecelerin ilki olan Regaip kandilinde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirmeli, bu vesileyle iyi bir mümin olmanın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlamalıyız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, saygının insani erdemlere ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu bilmeliyiz.

Rağbet ettiğimiz değerlere göre rağbet göreceğimiz için, rağbetimiz sadece Allah’a olsun ki her gecemiz Regaib olsun. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet ve bereket ikliminin tüm alemi kuşatmasını, barış ve huzura vesile olmasını Rabbimizden niyaz eder, bu duygu ve düşüncelerle İslam Aleminin Mübarek Regaib Kandillerini tebrik ederim.

HAYRİ ERENAY/TARSUS MÜFTÜSÜ