17.05.2018

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Tarsus Merkez Kur’an  kursu’nda  hocalarından aldıkları desteklerle eğitimlerini tamamlayarak hafız olan 16 Hafız için Buharalı Abdullah Efendi Camiinde hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Düzenlenen icazet töreninde Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, İlçe Kaymakamımız Yüksel ÜNAL ve Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı  Prof. Dr.Erdal BAYKAN merasimle ilgili olarak birer konuşma yaptılar.
Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, düzenledikleri icazet törenine katılanlara, çocuklarını kursa göndererek hafız olmalarını sağlayan anne ve babalara teşekkür etti.
Müftümüz Hayri ERENAY,  hafızlar zincirinin halkalarının her geçen gün kendini büyüttüğünü kayderek, asırlarca İslam'a hizmet etmiş bu topraklarda kimi zaman Kur'an-ı Kerim'i okumanın yasaklandığı dönemlerden geçildiğini dile getirdi ve şunları söyledi:

"1999 yılından 2011 yılına kadar ilkokul beşinci sınıfı bitirmeden biz çocuklarımızı yaz kuran kurslarına dahi alamıyorduk. Sekizinci sınıfı bitirmeden hafızlık eğitimi veremiyorduk, yasaklanmıştı ama şimdi, ne oldu, bugünleri bize yaşatan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimize şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 4-6 yaş Kur'an Kursları ile başlıyor adeta 60-70 yaşına kadar Kur'an-ı Kerim okumak, öğrenmek isteyen, din eğitimi almak isteyen bütün kardeşlerimize, bütün camilerimizin ve kurslarımızın kapısını açmış durumdayız. Bugün 134 bin civarında 4-6 yaş Kuran Kurslarımızda değerleriyle tanışan çocuklarımız var” dedi

Törenin son bölümü eğitimlerini başarıyla tamamlayarak hafız olmaya hak kazanan 16 hafıza belgeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan hediyelerde yine protokol üyeleri tarafından hafızlara takdim edildi.