25.05.2018

ÖZELBAHŞİŞ’TE KARDEŞLİK BULUŞMASI

Tarsus Müftülüğümüz ve TDV Tarsus şubemizin işbirliğinde  Özelbahşiş mahalle halkını  bir sofrada buluşturmak amacıyla  “Kardeşlik İftarı Buluşması” düzenlendi.

Kardeşlik İftarı Buluşmasında Müftümüz Hayri ERENAY, Tarsus KYK Müdürü Mustafa KARA, TDV şube yöneticileri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.  Müftümüz Hayri ERENAY iftar sonrası bir konuşma  yaparak; organizasyona katkılarından dolayı ilgili mercilere teşekkür etti, bu aziz milletin ecdattan aldığı kültür ve mirası bugün ülkemizde devam ettirdiğini görmekten gurur duyduğunu, bu milletin ensar olduğunu, birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşçe yaşamaya devam edeceğimizi ifade etti.
Müftü Hayri Erenay, “Bu iftar buluşmalarındaki temel hedefimiz, Ramazan’ın bizlere kazandırmış olduğu coşkuyu, kardeşliği ve iftar sevincini paylaşmaktır. Aynı zamanda Anadolu topraklarının kardeşliğinin gücünü, ramazan vesilesi ile birlik ve beraberliğimizin gücünü önce kendi iç dünyamızda hissetmek akabinde bölgemizde ve dünyamızda insanlara göstermek ve hissettirmektir” dedi.

Müftümüz Hayri ERENAY; “geçtiğimiz senelerde ülkemiz insanın manevi duygularını istismar ederek haince bir planı gerçekleştiren şer odaklarına karşı bu milletin yüreğindeki iman harekete geçti ve tankları cesetleri ile durdurdu. Birkaç gündür devletimize ve milletimize karşı faizle haraca bağlamak isteyen sicili bozuk dönmeler bizi dolarla, Euro ile dövmeye çalışıyorlar. Ama bu millet onları da yaratan kendilerini de yaratan tek Allah’a iman eden necip bir millettir. Velev ki elimizde silah olmasa da, biz bayrak ve vatan için aç karına da olsa geçmişte olduğu gibi bugünde yarın da direniriz. Bizler bu vatan ve bu devlet için bir ve beraber olacağız” dedi.

Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY; “Bizler iftar sofralarında bu kutsallarımız için dua edelim inşallah. Allah bizi bayraksız, ezansız ve devletsiz bırakmasın. Başka bir milletin toprağına sığınmacı etmesin. Bizi, bize sığınanlara karşı cömert eylesin. Çünkü Allah, merhamet edenlere bizzat merhamet eder” dedi.
Müftümüz; “Kıymetli kardeşlerim bu iftar sofrasında çorbamızı paylaştık, gönüllerimizi birleştirdik, dualarımızı birleştirdik, Allah iyi niyetlerimizi bozmasın. Ahiret  dünyadan sonra bir nefestir, O bize  bir adım sonramızı unutturmasın. Şu güzelliğimizi Cennette tekrar yaşayanlardan eylesin. Allah sizi iki cihanda bahtiyar eylesin. Allah sizi verenlerden eylesin.  İsteyenlerden değil. Sizi ve bizi kendimizden daha hayırlı nesillerle ödüllendirsin. Dostluğuna doyulmayanlardan olasınız inşallah” ifadelerini kullandı.