01.06.2018

FERAHİMŞALVUZ MAHALLESİNDE MUHTEŞEM İFTAR

Tarsus Müftülüğümüz, Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde “Beklenen Sensin” sloganı ile Ferahim Şalvuz Mahallesi Kastamonu Entegre fabrikasının bahçesinde iftar programı gerçekleştirdi.

Müftülüğümüzün ramazan etkinliği adı altında başlattığı mahalle iftarları, halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. Her akşam farklı bir yöre mutfağıyla iftar yapan Tarsus’lu vatandaşlarımız, mahalle iftarlarına dün Ferahim Şalvuz mahallesi Kastamonu Entegre Fabrikasının bahçesinde devam etti.

Programa, Tarsus Kaymakamı Yüksel ÜNAL, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin BORO, Rıdvan AKSOY İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı , STK temsilcileri, Müftümüz Hayri ERENAY ve binlerce misafir katıldı

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğinde konuşan Tarsus Müftümüz Hayri Erenay, rahmet, feyiz ve bereket ayı olan Ramazan ayında, manevi iklimde buluşulan iftar sofralarını paylaşmak, barışmak ve  görüşmek üzere bira raya geldiklerini belirtti, “Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak rahmet, feyiz ve bereket ayı olan Ramazan ayında, bu ayın manevi ikliminde buluşturduğumuz iftar soframıza, paylaşmak üzere, barışmak üzere, görüşmek üzere ve birleşmek, bütünleşmek üzere teşrif ettiniz. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarıyla milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde, geleneksel hale gelen, toplumun her kesimin iftar sofrasında yer aldığı Tarsus Müftülüğünün iftar yemeğine, katılım yoğundu.