26.06.2018

YAZ KURAN KURSLARI AÇILIŞI YAPILDI

2018 yılı Yaz Kur'an Kursları açılış programı Merkez Tozkoparan Zahit mahallesi Camiinde İlçe Müftümüz Hayri ERENAY’ ın katılımlarıyla  Eğitim - Öğretime başladı.

Müftümüz Hayri ERENAY  çocuklara hitaben; “Şu sıcak günlerde tatilinden feragat ederek camileri süslediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.”
Müftümüz Hayri ERENAY “ 2018 yılı Yaz Kur’an Kursları programımızın açılışını bugün itibariyle yapıyoruz. Cami’ye ve Allah’ın evine hoş geldiniz. İnşallah camilerimiz ve mescitlerimiz sizlerle güzelleşecek. Camilerimiz yeniden neşesine kavuştu. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz ve camilerimizi şereflendirdiniz. Kursumuzda iki ay boyunca hocalarımızla ve sizlerle beraber  Peygamberi mizi öğreneceğiz, kitabımızı öğreneceğiz, dinimizi öğreneceğiz, güzel ahlakı öğreneceğiz. Hedefimiz eğlenerek öğretmek. Yaz tatilinde hem dinleneceğiz, hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz.” şeklinde konuştu.

Yaz Kurslarının ilk günü olması münasebeti ile çocukları ile birlikte camiye gelen ailelere de teşekkür eden Müftümüz, öldükten sonra ameli kapanmayanlardan birinin de salih evlat yetiştirmek olduğu hadisini hatırlatarak, işte o salih evladı yetiştirmenin ilk temellerinin atıldığı yer olan camilere evlatlarını getirdikleri için teşekkür etti.

Çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları 25 Haziran Pazartesi günü başlayıp üç dönemlik eğitimin ardından 17 Ağustos Cuma günü sona erecek

Açılışta öğrenciler ile birlikte Salavat çekildi. Müftümüz Hayri ERENAY öğrencilere sorduğu dini sorular ile soru-cevap şeklinde devam eden açılış töreni, kurs kitaplarının tanıtılması ve Müftümüzün  hazırlattığı  ikramlık çikolataların dağıtılması ile sona erdi.