21.02.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN İDEAL GENÇLİK BİLİNÇLİ AİLE SEMİNERİ

Tarsus Kaymakamımız Yüksel Ünal, Müftümüz Hayri Erenay, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katılırken Arslanhan'ın esprili ve düşündürücü açıklamaları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

 

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Müftümüz Hayri Erenay; “Tarsus Müftülüğü olarak eğitime önem veren bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Örgün eğitim dışında yaygın eğitimin de toplum üzerinde faydalı olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle gerek görevlilerimize gerek ebeveynlere gerekse öğrenci ve toplumumuzun diğer gruplarına çeşitli seminerler, eğitimler, konferanslar düzenleyerek halkımızın pek çok konuda daha bilinçli olmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ailemiz tabiri caizse toplumumuzun kök hücresi durumundadır. Toplumda ki birçok sorunun aile hayatımızdaki yanlışlıklar sebebiyle ortaya çıktığını biliyoruz. Yine bu toplumsal sorunların aile hayatımızın daha sağlıklı hale gelmesiyle çözüleceğinin de farkındayız. Başarılı eğitimci Sıtkı Aslanhan tarafından verilecek seminerde aile hayatımızı ve gençliğimizi ele alacağız. Bugün kü seminer programımızda, günümüzde gittikçe deforme olan aile kurumunu daha sağlıklı hale getirmenin yollarını birlikte arayacağız” şeklinde konuştu. 

 

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan ise yaptığı konuşmada din görevlilerine çok büyük görevler düştüğünü belirterek şunları söyledi “ Sağlık Bakanı açıkladı sadece geçtiğimiz yıl Türkiye’de 38 milyon kutu depresyon ilacı satılmış. Bunun en büyük sebebi sizsiniz Bugün iki bayandan biri depresyonda Sizlerin bu noktada çok daha duyarlı olmanız gerekir.

 

Aslanhan konuşmasının devamında; “Son zamanlarda yaygın olan, anne babanın çocuklarıyla arkadaş olması gerektiği düşüncesi yanlıştır. Anne baba çocuğu ile arkadaş olursa, o zaman o çocuğun anne babası kim olacak? Böyle davranan ailelerde çocuklara sorumluluk bilincini anne baba veremez. Şefkat ve güven duygusunu anne babadan görmeyen çocuk bu sefer çareyi dışarıda arayacaktır. Aile bireylerinin sosyal medyaya olan bağlılıklarından dolayı aile bağları gün geçtikçe zayıflıyor. Aile içerisinde bireyler birlerinin varlıklarından dahi habersiz yaşıyor. Ebeveynler çocuklarına gereken sevgiyi (gerek iş hayatının yoğunluğundan gerekse sosyal medya tutkunluğundan dolayı) veremiyor. Bu sebepten dolayı çocuklar sevgi eksikliğini dışarıdan tatmin etme yoluna yöneliyorlar. Çocuklarınıza güvenin. 4 yaşındaki veya 5 yaşındaki oğlunuz veya kızınız fırından ekmeği kendisi seçerek alabilmeli, pazardan meyvenin iyisini alabilmeli, cenaze taziyesine babasıyla veya annesiyle gitmeli, camiye gidip vakit namazını cemaatle kılabilmeli. Çocuklara yedirilen gıdalara dikkat edilmeli. Aileler yağurdu evde yapmalı. Hergün çocuğa bir bardak süt içirmeli.” ifadelerine yer verdi.