24.11.2017

MÜFTÜMÜZ HAYRİ ERENAY'IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile tüm eğitimcilerimizi tebrik ediyorum. Özelliklede kurumumuz bünyesinde çalışan, insanlara yıllardır Ku'ran öğreten Kur'an kursu öğreticilerimize ve din görevlilerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Onlar zaman oldu ücretsiz gönüllü olarak hizmet verdiler, zaman oldu ceplerinden para harcayarak yıllarca Kuran'a fahri ve gönüllü olarak hizmet ettiler. Ev ev gezip öğrenci toplayıp kapanan, kapılarını kilitler ve örümceklerin kapattığı Kur'an kurslarımızı, Kur'an nuru ile aydınlattılar. Toplumun yeniden inşa ve ihyasının hanımlarla başladığına olan inançları ile, resmi din görevlisi olmamalarına rağmen, dinin gönüllüleri olarak ülkemizin en ücra köşelerinde hizmet sundular. Giyim kuşam ve davranışları ile dindar kadının kendine bakan ve bakıldığında Allah hatırlanan mücessem bir Kur'an olduğunu herkese gösterdiler.

Devletimize bağlı yaygın eğitim veren gönüllülük esasına dayalı eğitimde, öğrencileri derse devam ettirmek için hiçbir resmi yaptırım olmadığı halde; hanımların gönüllerine girip derslere devam konusunda ulaşılması güç bir başarıya imza atarak, devam oranlarını % 90'lara çıkardılar. Yaşlı teyzelerimize Kur'an öğretip onlarla birebir ilgilenen hoca hanımlarımızın bu emeklerinin değerinin idarecilerince takdir edildiğini bilmelerini isterim.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bundan böyle öncelikli hedef kitlemizin  4-6 yaş grubu yavrularımız olduğunu ve tüm imkanlarımızı bu yönde kanalize edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Milletimize , devletimize, dinimize ve birliğimize  düşman mihrakların hedefinin  "dünyevileşmiş,  yüce idealleri ve hedefleri olmayan bir nesil" olduğunun farkında olarak, eğitimin en temel konumuz olduğunun bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm eğitimcilerimizin öğretmenler gününü tebrik eder hayırlı, hizmet ve bereket dolu bir ömür dilerim...

Hayri ERENAY

Tarsus Müftüsü