29.11.2017

MÜFTÜMÜZÜN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

29 Kasım Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağız.

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.
Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini; hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir.

Bugün, insanlığın genelinin çok çetin sınavlardan geçtiği günleri yaşıyoruz. Gerek yerel, gerek bölgesel ve gerekse küresel ölçekte yaşadığımız sorunlar, zaman zaman insanlığın ölmekle karşı karşıya kaldığına dair bizlerde ciddi endişelere neden olmaktadır. Özellikle O’na ümmet olmakla övünen Müslümanların bile birbirleriyle olan ilişkilerindeki tutarsızlık, adaletsizlik, dikkatsizlik, özensizlik ve ölçüsüzlük, bugün biz Müslümanlar için artık acı veren birer yük olmaya başlamıştır. Bütün insanlık için hayırlı bir ümmet ve örnek bir topluluk olarak hakka ve hakikate rehberlik etmekle yükümlü olduğumuz halde, ne yazık ki birbirimizle olan ilişkilerimiz başta olmak üzere, birer Müslüman olarak diğer insanlarla, eşyayla, tabiatla hatta topyekûn hayatla olan ilişkilerimizde ciddi bir istikamet kaybı içinde olduğumuzu itiraf etmek gerekir.

Peygamber efendimizin (s.a.s.) ümmetinden olmak, ayrı bir bahtiyarlıktır. Tebliğ ettiği ilahi Kelam’la birlikte Zatı’nın da bilinmesi ayrı bir rahmettir. Bu kutsal gece vesilesiyle Allah’a imanımızı, Peygamberimiz’e sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirmeli ve O’nun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar uygun bir hayat sürdüğümüzün vicdani muhasebesi yapılmalıdır. Çünkü bugün toplum ve tüm insanlık olarak O’nu anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Muhammedî sevgi ile şekillenmeye muhtacız. Rabbimiz, bizleri Resûlü’nün örnekliğinden, kutlu yolundan bir an olsun ayırmasın. Âlemlere Rahmet Efendimize duyduğumuz derin hürmet ve muhabbetimizi hiçbir zaman kalbimizden eksik etmesin. Bizleri onu doğru anlayan, doğru tanıyıp tanıtan, insanlığa takdim ettiği güzellikleri hakkıyla yaşayanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Kandilin Peygamber Efendimizi yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyor, İlçemiz, Ülkemiz ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.

HAYRİ ERENAY
TARSUS MÜFTÜSÜ