21.01.2018

TARSUS’TA TÜM CAMİLERİMİZDE ZAFER DUASI YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Tarsus genelindeki tüm camilerde kılınan sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.
Afrin için Fetih duası
Müftümüz Hayri ERENAY’ın talimatıyla Sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için Tarsus’taki camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu. Cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından cami imamlarının rehberliğinde ellerini semaya açarak dua etti.

Müftümüz Hayri ERENAY’ın bizzat iştirak ettiği İlçemizdeki Küçükminare Camisi'nde sabah namazında saf tutan ve Türk askerine dua eden vatandaşlar, harekatın sadece terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için değil, aynı zamanda bölge halkını bu örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatıldığını ifade etti.
Müftümüz Hayri ERENAY’ın talimatıyla dün akşam tüm cami görevlilerine gönderilen mesaj  ile Tarsus genelindeki, tüm camilerde söz konusu sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için yatsı ve sabah namazlarında dua edileceği belirtilmişti.