24.04.2018

KERMESİMİZ AÇILDI

Kermesimiz, Müftülüğümüz önderliğinde, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu öğreticileri, işadamları kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, Diyanet Vakfı Borsa Sarayı Kız Öğrenci Yurdu yararına yardım kampanyası kapsamında  19-29 Nisan 2018 tarihleri arasında açık kalacak.

Kermesimiz 19 Nisan 2018 Cuma günü saat. 10.00’da Tarsus Ulu Camii bahçesinde, Sayın Kaymakamımız Yüksel ÜNAL,İl Müftü Vekilimiz Ali CAN, Tarsus Borsa Sarayı Başkanı Murat KAYA, MHP İlçe başkanı Ertuğrul BODUR, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri KILIÇ, Tarsus Şoförler odası başkanı  Duran ŞEN, işadamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve halkımızın yoğun katılımı ile açılışı yapıldı.

Kermes açılışımız Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Müftümüz Hayri ERENAY; “Saygıdeğer protokol, hepinize katışımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ömür hızla tükeniyor. Aslolan hayatımızın ne yönde geçtiğini sorgulamaktır. Büyüklerimizin güzel bir tespiti var; Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsan seni ne yönde istihdam ettiğine bakınız diyor. Biz de bu duygularla Allah’ın yoluna harcanmış faaliyetlerle bugünü yaşıyoruz. Sizlerde eşlik ettiğiniz için ayrıca bahtiyarız.
Borsa Sarayı Kız öğrenci Yurdumuz halkımızın ve sizlerin desteği ile geçtiğimiz yıllarda mülkiyet borcunu ödedi. Diyanet vakfımıza tapu geçişi yapıldı. Bu sene Allah izin verirse Eylül ayında hizmete geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu gördüğünüz kermes te bu amaca ulaşmak için yapılmış bir hayır çalışmasıdır. Herkesin burada karınca kararınca katkısı vardır. Bu arada gerek merkez hafızlık Kuran kursumuzun bitirilip eğitim öğretime açılması gerekse ilçemizin en büyük camisi olma ünvanına sahip Fahrettinpaşa camii inşaatının tamamlanıp ibadete açılmasını gerçekleştirdik. Tüm bu hizmetler tamamen sizlerin gayretleri ile oldu. Başka hiçbir yerden destek alınmaksızın sadece Tarsus lu vatandaşlarımızın sayesinde tüm bu sonuçlara ulaştık. Bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tarsus her ne kadar ilçe olsa da bir il statüsündedir. Ashab-ı kehfi, Danyal (as) ile bir cazibe merkezidir. Ve Tarsus lunun gönlü boldur.

Bil vesile yaşamış olduğumuz 15 Temmuz darbe girişiminde Tarsus lu dik durdu ve işgalcilere geçit vermedi. Tarsus, Tarsus’tan büyüktür. Bunu da en çok vatana düşman olan odaklar bilir. Bu hainler dünyada kurmuş oldukları okulları buradan yönetirler. Fitne ateşlerini buradan yakmaya kalkarlar. Bu gerçeği bilen bir Müftü olarak biz de diyoruz ki Türk’ü ile Kürdü ile Arap’ı ve diğer unsurları ile şehrimizde birlik olmanın şahlanışını göstereceğiz. Devlet ve Din bizim vazgeçilmez iki kutsalımızdır. Devlet olmazsa din olmaz gerçeğinden yola çıkarak vatanımızı kanımızın son damlasına kadar müdafaa edeceğiz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; devletin denetimine kendini açmayan, gizli ajandası olan oluşumlar merdiven altı oluşumlardır. Bunlar ister vakıf, ister Kur’an kursu, ister öğrenci yurdu her ne olurlarsa olsunlar gizli ajandalarını İsrail ve Yahudi siyonizminin kontrolü doğrultusunda düzenliyorsa kastım onlaradır onlar merdiven altı kuruluşlardır. Biz bu gerçeği nerden mi öğrendik. Fetö den…on tane gizli ajanda ile huzurumuza çıktılar ve bizi birbirimize yedirmek için, dini, Hz. Peygamberi, camileri tüm dini kavramlarımızı hırpaladılar, örselediler. Artık insanlarımız hayır yapmaktan korkar oldu. Onun için devlet varsa Diyanet, Diyanet varsa Devlet vardır. Tekrar teşekkür lerimi arzeder saygılar sunarım.