10.05.2018

“DEĞERLER EĞİTİMİ” ve “GURBETTE YALNIZ DEĞİLSİNİZ” PROJELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğinde İlçedeki okullarda yürütülen Değerler Eğitimi Projeleri Müftümüz Hayri Erenay, okul koordinatörleri, öğrenciler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin de katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı.

Müftümüz Hayri ERENAY’ın başkanlık ettiği tanıtım toplantısında yapılması planlanan ve hayata geçirilen çalışmalar değerlendirildi

Değerler Eğitimi Projesinin işleyişine ve amacına yönelik açıklamalarda bulunmak üzere söz alan Müftümüz Hayri ERENAY; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim bakanlığımız arasında yapılan bir protokol çerçevesinde, bizler de Aile ve Dini Rehberlik Büromuz vasıtası ile bu projeyi yürütüyoruz” dedi.

Müftümüz Hayri ERENAY; “İnsan ister ateist olsun, ister kominist, isterse ehli kitap ve isterse Müslüman olsun her insan et ve kemikten müteşekkil bir varlıktır. Tüm insanlar toprak yiyen bir varlıktır. İnsan dilediği kadar kibirlense de toprak yiyen bir yaratıktır. İnsan toprağı yer üzerine de  yakıcı ve yanıcı gazlar içeren suyu içer ve sindirimini sağlar. Ve fakat insana asıl değerini veren ve ilahi mesaja muhatap olan bir değeri daha var ki biz ona ruh diyoruz” dedi

Biz insanın adam olmasından yana çaba sarf ediyoruz diye sözlerine devam eden Müftümüz Hayri ERENAY; “ Hangi dünya görüşüne sahip olursanız olun insanın ruh bedenini sadece ve sadece Allah’ı anmak ve hatırlamakla tatmin edebilirsiniz. Bürokratik görevleriniz ne denli yüksek olursa olsun, fildişi kulelerde yaşasak bile her insan korku temeli üzerine hayat sürer. İşte bu gerçek insanın manevi bedeninin ne ölçüde beslendirildiği ile doğru orantılıdır” dedi

Kredi Yurtlar Kurumu ve orta öğretim öğrencilerine hitap eden Müftümüz, “Değerli gençler! Biz sadece yemek ve tatlı için buraya toplanmadık. Gönüllerinize bir nebze olsun ilahi mesajın kırıntılarından serpiştirebilirsek kendimizi bahtiyar addedeceğiz. Aksi taktir de bu değerleri bünyesinde barındırmayanların vatan ve mukaddesat uğruna ölümü göze almaları muhaldir. Biz her halukarda sizin yanınızdayız. Her türlü problemlerinizde Müftülüğümüz yanınızda olmaya kararlıdır. Şunu unutmayınız ki, çıktığınız yolda sizi yarıda bırakanlar, sırrınızı ifşa edenler olabilir. Ama siz O’na yakın kaldığınız müddetçe el an sizinle olan bir varlık var ki o da Allah’u azimüşşan dır. O her şeyimizi bilir, kainata duyurma kudreti varken hiç kimseye duyurmaz.  Ama bazen ibret olsun diye aleme rezil eder mi eder. Ona şükürler olsun ki o bizi muhafaza ediyor, bize kendini anma imkan ve fırsatını veriyor. Şunu unutmayın gençler, bu devletin bu milletin bekası değerlerine ve kutsallarına bağlı gençler yetirmeye bağlıdır. Lenin in, Mao unun, kapitalizmin bizim milletimizin gençliğine verebileceği hiçbir değeri yoktur. Çünkü bunlar bize kan ve gözyaşı dan başka bir miras bırakmadılar. Bunlar ki Avrupa medeniyeti ile geçmişine kara bir leke bıraktılar. Afrika dan Asya dan topladıkları insanları bir hayvan gibi gemilerin mahzenlerinde ordan oraya taşıyarak köle ticareti yaptılar. Tarihini kanla, sömürü ile yazan medeniyetlerin bizlere verebileceği hiçbir değeri yoktur. Denenmişi yeniden deneyen ahmaktır. Bizler bu topraklarda Allah’ın dinini yaşatma uğruna canı feda etme hususunda yemin etmiş bir kurumuz.  Allah bahtınızı açık eylesin, her daim iyilerle karşılaştırsın” dedi.

Program dua ve hediye takdimi ile sona erdi.