17.05.2018

ADALET VE İHSAN BAĞLAMINDA AİLE KONFERANSI YAPILDI

İlçe Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından aile haftası münasebetiyle 15.05.2018 Salı  günü Müftülük konferans salonunda Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal BAYKAN  tarafından kuran kursu öğreticilerine yönelik Adalet ve İhsan Bağlamında Aile Temalı konferans düzenlendi.

Prof. Dr. BAYKAN; İslam toplumunda ailenin önemi ile ilgili olarak aile içerisinde meveddet ve rahmetin, sevginin olmazsa olmaz olduğunu, Rabbimizin insanları eşler halinde yarattığını ve bu eşler arasında sevgiyi yarattığını belirtti.

Toplum olarak ailenin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ancak günümüzde dış etkenlerin aileyi etkilediğini, etraftan gelen güçlü olumsuz rüzgârların estiğini ve bu rüzgârlar karşısında ailelerin eğilip bükülebileceğini, bunun karşısında olarak ta bizlerin bu rüzgârlardan etkilenmemesi için aile kurumuna destekte bulunmamız gerektiğini belirtti.

Aileyi korumanın en önemli yollarından birinin Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin sünneti seniyyesine uymak olduğunu belirtti.

Konuşmasını, ailelerin selameti, toplumun selameti ve Allah’ın rahmeti üzerinize olsun diyerek bitirdi.