06.06.2018

TAŞOBASI MAHALLESİNDE MUHTEŞEM İFTAR BULUŞMASI

Tarsus Müftülüğümüz, Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde “Beklenen Sensin” sloganı ile Taşobası Mahalle meydanında iftar programı gerçekleştirdi.

Müftülüğümüzün ramazan etkinliği çerçevesinde başlattığı mahalle iftarları, halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. Her akşam farklı bir yöre mutfağıyla iftar yapan Tarsus’lu vatandaşlarımız, mahalle iftarlarına dün Taşobası  mahalle meydanında devam etti.

Taşobası mahalle meydanında verilen İftar davetine İl Müftü Vekilimiz Ali CAN, İlçe Müftümüz Hayri ERENAY, Ticaret Borsa Sarayı Başkanı Murat KAYA, Belediye başkan yardımcısı Hüseyin BORO, Muhtarlar derneği başkanı Mustafa Naci GÜLLÜ, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Taşobası mahalle muhtarı Ergün BOBUŞOĞLU ve civar mahallelerin din görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşan Tarsus Ticaret Borsa başkanı Murat KAYA; “Hepinizin bildiği gibi ülkemizde bir 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştirilmek istendi. Ama sizlerin sayesinde bu darbe atlatıldı ve millet yoluna devam etti. Bu süre içerisinde Türkiye olarak yanımızda hiç kimse yoktu. Akabinde bir Afrin - Zeytindalı harekatı gerçekleştirildi yine yapayalnızdık. Gerek içerde gerekse dışarda dostumuzun olmadığını gördük. Bizler birlik ve dirliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu millet ilelebet ayakta kalacaktır. Bildiğiniz gibi birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Bu iftar masasında bizi buluşturan Sayın Müftüme ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor iyi akşamlar diliyorum”dedi.

Daha sonra…

Sizleri Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Allah bizi bugün olduğu gibi mahşer gününde de bu şekilde hamd  sancağı altında bir araya getirdiklerinden eylesin.  Ehli beytin, Hz. Ali nin, Hz Fatıma nın, şehitlerin efendisi Hz. Hüseyin in sofrasında Kevser’in tadını alanlardan eylesin diye dua ederek sözlerine başlayan Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY; “Tarsus Müftülüğümüzün öncülüğünde bu birlikteliğe vesile olan Borsa başkanımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Müftümüz; “Eminim ki aramızda farklı dünya görüşlerine sahip insanlarımız vardır. Ve fakat bizi bir arada tutan tüm bu farklılıklarımız yaşama ve yaşatma imkanı veren vatanımızı çok önemsemeliyiz. Vatan olmazsa ideolijimizin anlamı olmaz.  Vatan olmazsa ticaret olmaz. Vatan olmazsa ziraat olmaz. Vatan olmazsa biz olmayız.

Görüyorsunuz , dünyanın en kıymetli  zeytin ve fıstık bahçeleri Suriye de, ama bu zenginliğini ne ölçüde yaşadığı ortadadır. Şu an ilçemizde o sözünü ettiğim zenginliklere sahip nice sağcı, nice solcu, nice alevi, nice sünni Suriyeli Devletimizin vereceği bir koli yardım gıdasına muhtaç yaşıyorlar.  Onun için kardeşlerim  vatanımıza devletimize ve dinimize sahip çıkmalıyız diyorum. Kim bu değerlerimize dil uzatıyorsa onun dilini kesmeliyiz. Kim devletimize yan gözle bakıyorsa onun gözünü yuvasından çıkarmalıyız. Unutmayın ki devlet yoksa iftar yoktur. Devlet yoksa namaz yoktur, Cuma yoktur bayram yoktur” dedi

Müftümüz Hayri ERENAY “İndiği şehri analaştıran, ayı sultanlaştıran, günü bin aydan hayırlılaştıran, Elçiyi hatemu’l-Enbiyalaştıran Kerim Kitabı gönül semalarına indirerek ömürlerine ömür katanlardan olmak duasıyla hayırlı iftarlar.” Diyerek sözlerini tamamladı.