08.06.2018

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ EMEKLİ VE ÇALIŞAN PERSONELİ İLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Tarsus Müftülüğümüz, Diyanet Vakfı Şubesi tarafından Emekli din görevlileri ile Müftülük daire personelini iftar sofrasında bir araya getirdi.

İftar programına İlçe Müftümüz Hayri ERENAY, Emekli din görevlileri, Tarsus Diyanet Vakfı mütevelli heyeti üyeleri ve Müftülük personeli katıldı. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. Daha sonra söz alan Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, şunları söyledi:
“Ramazan güzeldir, ama iftar daha güzeldir. Oruçlunun iki sevincinden birisinin yaşandığı iftar sofraları elbette müminler için sevinç  ortamıdır. Bu iftar sofrası; aynı gaye uğruna çalışan dostların, kardeşlerin buluştuğu bir iftar sofrası olunca daha da güzeldir” dedi

Tüm camilerimizde mihraplar sizindir. Her zaman yanınızdayız, diye sözlerine devam eden Müftümüz; “ Şehrimizdeki huzurun varlığında sizlerin katkısı çoktur. Biz sizlerden razıyız Allah ta sizlerden razı olsun. Allah hedeflerimizi unutturmasın. Şeriat-ı Muhammediye den ayırmasın. Ömürlerimizi bir dava uğruna harcayanlardan eylesin” dedi

Bir din görevlisinde bulunması gereken misyon ve vizyonu betimleyen Müftümüz Hayri ERENAY; “Bir diyanet mensubunun iki hedefi vardır. Birisi İla-yı kelimetullah, ikincisi ise bizi diğer milletlerden ayıran ve farkımızı ortaya çıkaran İhya-yı Hilafeti Rasulüllah tır. Peygamberimiz şehadeti kalbinden geçirmeden ölen kişiler cahiliye ölümü ile ölmüşlerdir diyor. Biz şehitliği gönlüne koymuş insanlarız. Allah bizi bu itikattan ayırmasın” dedi.

Müftümüz Hayri ERENAY, " İftar sofrasında din görevlilerimizle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu rahmet ve bereket akşamında iftar soframıza konuk olan tüm personelimize teşekkür ediyor, herkesin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum." dedi.

Makam camii emekli İmam- Hatibi Halil EREN’in duasıyla program son buldu.