09.06.2018

GELENEKSEL KAKLIKTAŞI İFTARLARI DEVAM EDİYOR

TDV Tarsus şubemizin koordinatörlüğünde Kaklıktaşı Mahallesi muhtarı ve Kaklıktaşı Camii İmam-Hatibi Hacı Tekin’in organizasyon yönetimi ile geleneksel iftar yemeği yüzlerce kişinin katılımı ile Kaklıktaşı köy meydanında gerçekleştirildi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel ÜNAL, Müftümüz Hayri ERENAY, Belediye Başkan Yardımcısı Ali ŞİMŞEK, Askeri ve mülki erkan temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden Mersin Millet Vekili Ali Cumhur TAŞKIN, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim GÜL, Muhtarlar derneği başkanı Naci GÜLLÜ, civar mahalle din görevlileri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.

İftar yemeğinin duasını yaptıran İlçe Müftümüz Hayri ERENAY; “böyle güzel ve anlamlı sofralarda hep birlikte iftar yapmanın, başta tertipleyenler olmak üzere herkes için sevabının büyük olduğunu söyledi. Bir kişiye oruç açtıranın oruçlunun sevabına ortak olacağını, bunun da oruçludan hiçbir şey eksiltmeyeceğini belirten Müftümüz, bir bardak su ile hatta bir tane hurma ile de olsa oruçlu insanlara iftar yaptırmanın büyük bir hayır olduğunu belirtti. Müftümüz Hayri ERENAY, her zaman zengin sofrasında değil de fakirin oturduğu sofralarda da iftar yapmak gerektiğini Kaklıktaşı’nın  bu anlamda güzel bir örnek teşkil ettiğini belirterek Cami İmam-Hatibi Hacı TEKİN’i tebrik etti.
Kaklıktaşı Camii İmam-Hatibi Hacı TEKİN Ramazan ayı’nın  huzur içerisinde idrak etiklerini ifade ederek bu huzur ikliminin tüm zamanlara yayılması için dua ve gayret ettiklerini söyledi ve “İftar soframıza lütfeden çok kıymetli protokolümüzü misafir etmekten onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.