17.01.2017

MÜFTÜMÜZ HAYRİ ERENAY GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİ İLE BASINA KAHVALTI VERDİ

Tarsus Şelale Otağında gerçekleştirilen kahvaltı programına,Tarsus Kaymakamı Yüksel ÜNAL, Tarsus Belediye Başkanı Şevket CAN, Müftümüz Hayri ERENAY ve İlçe Emniyet Müdürü Salim ÇAKAN Gazeteciler ve iletişimciler, Yerel Gazetelerin sahipleri ve çalışanları katıldı.

Müftümüz Hayri ERENAY bütün gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak şöyle konuştu; “Demokrasilerde basın en büyük güçtür. Demokrasi varsa basında vardır, gazetecide gazetede vardır. Gazetecilerin bu ülkedeki fonksiyonlarının ve ülke yönetimindeki fonksiyonlarının ne kadar önemli olduğunu sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz” dedi.

Allah sizi doğruluklarla ve güzelliklerle karşılaştırsın diye dua eden Müftümüz bu vesile ile ilçemizi ilgilendiren bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum diyerek şu konulara temas etti: “Tarsus’umuzda büyük bir heyecanla beklediğimiz Ashab-ı Kehf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi nin teşekkülü ile ilgili tüm prosedürler yerine getirilerek resmi gazetede yayınlandı. Biz Tarsus Müftülüğü olarak bu konuya hassasiyetle eğildik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En azından Bu fakülteye bağlı Din Kültürü Öğretmenliği bölümünün ilçemizde kurulması için büyük çaba sarf ediyoruz.  Ayrıca ilçemizde proje kapsamında ele aldığımız Tarsus Ashab-ı Kehf Külliyesinin hayata geçmesi yönünde  Tarsus Belediyemizle koordineli olarak bazı çalışmaları tamamladık. İlçemize yakışır bir külliyeyi gerçekleştirdiğimizde hep birlikte içinde bir namaz kılmak nasip olacaktır. Son olarak ise, TDV Tarsus Borsa Sarayı Kız Öğrenci Yurdumuzun tadilatına başladık. Bu noktada siz değerli basınımızın desteklerini hep birlikte müşahede ettik çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı da söz alan Kaymakamımız Yüksel Ünal: “Henüz Tarsus’a yeni geldim, şehri pek tanımıyorum. Ama bende bu bölgenin bir çocuğuyum. Ayrıca bu önemli değil mühim olan gönül birlikteliğidir. Bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Kızmadan küsmeden hizmet anlayışı içerisinde çalışmaya devam etmeliyiz. Tabi bu anlayışı hayata geçirebilmemiz için uygulamamamız gereken şu dört ilkeyi çok önemsiyorum. Bu ilkeleri kısaca belirtmem gerekirse ‘ Selam vermek, Lütfen diyebilmek, Teşekkür Etmek  ve  Özür dilemek’ şeklinde sıralayabiliriz. Sizlerden temennim bu dört ilke üzerinde ilişkilerimizi yönlendirmek ve aramızda yaygınlaştırmaktır. Bu vesile ile hepinizin Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.