26.04.2017

HOCA AHMET YESEVİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİNDE KUTLU DOĞUM PROĞRAMI

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri dahilinde  Müftülüğümüzce İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi  Anadolu İmam-Hatip Lisesinde kutlu doğum  özel proğramı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı  ile başlayan program Kur’an –ı Kerim tilavetiyle devam etti.Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Şentürk “Peygamber Efendimizin kutlu doğumu vesilesiyle Toroslar Müftülüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu programın hayırlara vesile olmasını dilerim. katılımlarınız için hepinize şüklarımı sunar Katkılarından dolayı Müftülüğümüze teşekkür  ederim”dedi.”Daha sonra Hz Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını sunan İlçemiz Müftüsü Mehmet Çabuk “ 1989 yılından beri kutladığımız Kutlu Doğum Haftası tamamen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilmiş bir haftadır.Başka kimsenin icadettiği bir hafta değildir.Mevlid Kandili’nin alternatifi de değildir.Her yıl, Başkanlığımızca tesbit edilen ve toplumun ihtiyacı olan bir konu esas alınarak, halkımızı aydınlatmak amacıyla çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır. Bu yıl “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” ana teması ile haftamızı kutluyoruz.Bugün hayatın her alanında, ailede, iş hayatında,komşuluk ilişkilerinde,ticaret hayatında,insan ilişkilerimizde…kısaca her yerde güvenilen bir insan olmaya, güvenli toplum olmaya çok ihtiyacımız var.Daha Peygamber olmadan önce Muhammedü’l-Emin (Güvenilir Muhammed) diye isimlendirilen Sevgili Peygamberimizin en büyük gayelerinin başında toplumda güveni gerçekleştirmek olmuştur.”diyen Müftü Çabuk, güvenilen bir Müslüman olmak için gerekli olan nitelikleri örnekleriyle dile getirdi. Proğramda konuşan Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin “Kutlu Doğum haftanızı tebrik eder, bu haftanın hayırlara vesile olmasını dilerim. Böyle bir proğramı düzenledikleri için İlçe Müftümüze ve Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.Okul öğrencilerinin Hadis-i Şerifler okuması, Sahabe tanıtımları ve ilahi dinletileri ile devam eden proğram sonunda Müftülüğümüzce katılanlara gül dağıtımı ve kutlu doğum aşı ikram edildi.