26.04.2017

TOROSLAR’DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU SALONLARA SIĞMADI

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçemiz Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Özel Proğramına halkımız büyük bir katılımla salonu hınca hınç doldurdular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Hacı Şükrü Camii İmam-Hatibi Osman AY’ın Kuranı Kerim tilavetiyle proğram başladı. Toroslar Müftüsü Mehmet Çabuk açılış konuşmasını yaptı. Müftü ÇABUK, “Kutlu Doğum Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılında ilan edildiğini ve her yıl seçilen belli bir konu çerçevesinde toplumun  aydınlatılmasının amaçlandığını ve Mevlid Kandili’nin alternatifi de olmadığını”belirtti.”Bugün toplumun her kesiminde bir güven zafiyeti yaşandığını” ifade ederek “Rabbimizin ve Peygamber Efendimizin istediği “güven toplumu”nu yeniden inşa etmeliyiz”dedi

Daha sonra, Müftülüğümüzce konuşmacı olarak davet edilen Yenişehir İlçe Müftüsü Halil UZUN “Hz.Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını verdi. Yenişehir Müftüsü Halil Uzun, Konuşmasında emanet, emanetin çeşitleri ve emanete ihanet gibi konuları işleyen Müftü Halil UZUN konuşmasının sonunda Güvenilir İnsanın Nitelikleriyle ilgili geniş, detaylı ve düşündürücü bilgiler sunduktan sonra konferans sona erdi.

Programa Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet ŞAHİN, Toroslar Belediye Başkanı Hamit TUNA, İl Müftü Yardımcısı Feramuz BEYDOĞAN, kurum amirleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konferanstan sonra Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet ŞAHİN Yenişehir Müftüsü Halil UZUN’a bir demet gül takdiminde bulundu. İlçe Müftüsü Mehmet ÇABUK da Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet ŞAHİN ile Belediye Başkanı Hamit TUNA’ya gül takdiminde bulundu. Proğramda Ahmet SEÇKİN ve ekibi ilahi dinletisi ve Sema gösterisi  sundu. Konferansa katılanlara Gül ve kitap takdiminde bulunuldu.