26.04.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE MUSALI MAHALLEMİZDE KUTLU DOĞUM PROĞRAMI DÜZENLENDİ

Toroslar Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Musalı Mahallesinde Kutlu Doğum Özel Proğramı düzenlendi.Ev sahipliğini Musalı Mahallesinin yaptığı proramda Toroslar Müftüsü Mehmet ÇABUK  "Hz.Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Hacı Şükrü Camii İmam-Hatibi Osman AY’ın Kuranı Kerim tilavetiyle proğram başladı.

Toroslar Müftüsü Mehmet Çabuk konferansında "“Kutlu Doğum Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılında ilan edildiğini ve her yıl seçilen belli bir konu çerçevesinde toplumun  aydınlatılmasının amaçlandığını ve Mevlid Kandili’nin alternatifi de olmadığını”belirtti.”Bugün toplumun her kesiminde bir güven zafiyeti yaşandığını” ifade ederek “Rabbimizin ve Peygamber Efendimizin istediği “güven toplumu”nu yeniden inşa etmeliyiz”dedi.Güvenilen bir müslüman olabilmemiz için dinimize göre dikkat edilmesi gereken kuralları ayet ve hadis-i şerifler ışığında, örnekleri ile açıklayan Müftü Çabuk, Muhammedü'l-Emin (Güvenilir Muhammed) olan Yüce Peygamberimize ümmet olan bizlerin her yönüyle güvenilen bir Müslüman olmamızın  önemi üzerinde durdu. Etkinlikte bir konuşma yapan Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet ŞAHİN, Türk İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

Musalı Mahallesinde düzenlenen proğrama Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet ŞAHİN’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Toroslar Belediye Başkanı Hamit TUNA, İlçe Jandarma Komutanı Mahmut ERYİĞİT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BADAS, Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar iştirak ettiler.

Toroslar Müftülüğü Buluklu İsmail levent Kur'an Kursu öğrencileri ilahi grubu ilahi dinletisi sundu.  Semazen gösterisi  gül ve kitap takdimiyapılan ikramlar ile etkinlik son buldu. Vatandaşların proğramdan memnuniyetleri gözlendi.