08.05.2023

Geçici Öğretici Sınavı

İlimiz genelinde açılacak olan 2023 yılı Yaz Dönemi ve 2023-2024 Yılı Güz Dönemi Kur'an Kurslarında İlçeler bazında ek listelerde belirtilen ihtiyaca göre Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak ek ders ücreti karşılığında çalıştırılmak üzere İlimiz Müftülüğünce "Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi" sınavı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak.

3-İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak.

4-Kamuda çalışmaya engel Adli Sicil (Sabıka) Kaydı bulunmamak. Kur'an Kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

5-2022 yılı KPSS (DHBT) 60 puana sahip olmak.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı

1-Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 10.05.2023 Çarşamba gününden itibaren 24.05.2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, 2022 yılı KPSS (DHBT) sınav sonucuna ait belgeyle birlikte görev almak istedikleri sadece bir İlçe Müftülüğüne şahsen müracaat edecekler ve posta, faks ve e-mail ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2-Sınav yeri ve zamanı başvuru süreci sona erdikten sonra gerekli hazırlıkların tamamlanmasını müteakip Müftülüğümüzün https://mersin.diyanet.gov.tr adresinden en geç yedi (7) gün içerisinde duyurulacaktır.

3-Başvurular 2022 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesiyle birlikte geçici görevlendirmeye esas aşağıda belirtilen belgeler ile adayın sınavda başarılı olması ve görevlendirilmesine ihtiyaç duyulması halinde ilgili İlçe Müftülüğünce talep edilecektir.

Görevlendirmeye Esas İstenecek Belgeler

1-T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, (Nüfus Cüzdanı)

2-Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

3-Hafız olanlar için hafızlık belgesi,

4- 4-6 yaş Kur'an Kursları için Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (önlisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak

5-Askerlik durumunu gösterir belge, (Erkek adaylar)

6-Görev yapmaya mani bir engeli olmadığına dair sağlık durumu beyanı ve Adli sicil durumunu gösterir belge (Resmi kurum için)

Diğer Hususlar

1-Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenler sınavı kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2-Belirlenen tarihlerde başvuru yapmayan ve belirlenen tarihte sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır ve tekrar yeni bir sınav yapılmayacaktır.

3-Sınava gelirken kimlik belgelerini yanında getirmeyen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

4-Sınav sonuçları Müftülüğümüzün web sayfasında https://mersin.diyanet.gov.tr/ ilan edilecektir.

6-Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

7-Yapılacak mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

8-İİçe Müftülüğünün öğretici ihtiyacı, 2022 yılı KPSS (DHBT)'den 60 ve üzeri puan alan adaylardan karşılanmaması veya müracaatın az olması durumunda 2022 yılı KPSS (DHBT)'de 60'ın altında puan alan adayların da müracaatları kabul edilebilecektir.

9-2023 Yaz Dönemi ve 2023-2024 Güz Dönemi Geçici Öğreticiliği Sınavında adayların almış olduğu puanlar, Başkanlığımızın ve İlimiz Müftülüğünün uygun görmesi halinde 2024 yılı Yaz Dönemi ve 2024-2025 yılı Güz Döneminde de geçerli olacaktır.

10-7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince arşiv araştırması sonucunun olumlu gelmesi halinde başarılı olan adaylara görev verilecektir.

11- Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

12-Başkanlığımızın İlimiz Müftülüğüne tanımladığı kontenjan çerçevesinde, İlçeler bazında belirtilen geçici öğretici sayılarında yapılacak görevlendirmelerde ihtiyaç halinde artma veya eksilme olabilecektir.

13-İlimiz Müftülüğünce daha önceki yıllarda yapılan Geçici Öğretici Sınav puanlarının geçersiz olması nedeniyle, yeniden görev alabilmeleri için yeni açılacak sınava mevcut geçici öğreticilerin de girmesi gerekmektedir.

14-Diyanet İşleri Başkanlığınca geçici öğretici sınavları ile ilgili bu sınav tarihinden sonra yeni bir talimat gelmesi halinde İlimiz Müftülüğünce yapılan tüm geçici öğretici sınavları hükümsüz kalacak olup yeni talimatlara göre işlem yapılacaktır.

15. Bu duyuruda yer almayan hususlar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili mevzuat hükümleri geçerli olacaktır.

Sınav Konuları;

a- Kur'an-ı Kerim (70 puan)

b- Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan)

c- Hitabet (10 puan) İsteklilere ilanen duyurulur.