03.10.2022

İl Müftümüz Tarafından " Peygamberimiz, Cami ve İrşat " Konulu Konferans Verıldi.

İl Müftümüz Sn. Aydın  YIĞMAN Çamlıyayla’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” Konulu Konferans Verdi.

Çamlıyayla İlçe Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası/ Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Aydın YıĞMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an tilavetiyle başlayan program,  İlçe Müftüsü Halil Mücahit POYRAZ’ın açış konuşması ve Kaymakamımız Fatih ADIGÜZEL’in yaptığı konuşma ile devam etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Aydın YIĞMAN konuşmasında: “Camilerin özel mekanlar olduğunu, önemini Allah ve Resul’ünün ortaya koyduğunu, Camilerin tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olduğunu ancak bundan sonra irşat görevinin sadece camide değil cami dışında da ifa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İl Müftüsü Aydın YIĞMAN konuşmasını “Mevlid-i Nebi, Camiler Ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik eder, Camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın ikame ve idamesinde emeği geçen ve ahirete intikal eden Din Görevlilerimize ve cemaatimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, siz kıymetli hocalarıma sağlıklı, hayırlı uzun ömürler dilerim” ifadelerini kullanarak tamamladı.

Programa Çamlıyayla Kaymakamı Fatih ADIGÜZEL, Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI, kurum amirleri, din görevlileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.