11.06.2024

Müftülüğümüz 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinden Muhteşem Yıl Sonu Finali

Gülnar İlçe Müftülüğümüzce Müftü Yusuf Ziya 4-6 Yaş Kuran Kursu ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan "Oyun Odası " Kursunun yıl sonu etkinlikleri ve karne programı düzenlendi.

Minik yüreklerin hünerlerini paylaştığı program renkli görüntülere sahne oldu.

İlçemiz Şehit Ertuğrul Ulupınar Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, İlçe Kaymakamımız Yusuf Ziya Yaktı, Gülnar Belediye Başkan Vekili Mustafa Denk, İlçe Müftü Vekili Mahmut Kaplan İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz, öğrenci velileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Sunuculuğunu Kurs yöneticisi Sultan BEYDİLLİ’nin yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenci velilerimizden Ulu Camii İmam-Hatibi Halis Atmaca’nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Proramın açış konuşmasını yapan İlçe Müftü Vekilimiz Mahmut Kaplan; “çocuklarımızın hem manevi hem de ahlaki gelişimlerine katkı sağladığımız bir dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle, çocuklarımızın bu kurs sürecinde gösterdiği azim ve gayretten dolayı hepsini yürekten tebrik ediyorum. Minik yavrularımız, Kur’an-ı Kerim’i sevgiyle tanıyıp, O'nun rehberliğinde güzel ahlakı, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve hoşgörüyü öğrendiler. Bu süreçte onların gelişiminde büyük emek sarf eden değerli öğretmenlerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurs boyunca, çocuklarımız sadece Kur’an-ı Kerim okumayı değil, aynı zamanda dinimizin temel değerlerini, dua ve sureleri de öğrendiler. Onların saf ve temiz yürekleriyle aldıkları bu eğitim, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de onlara ışık tutacaktır. Velilerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sizler, çocuklarınızı bu yaşta böyle güzel bir eğitime yönlendirerek, onların manevi dünyalarının temellerini sağlam bir şekilde atmalarına vesile oldunuz. Bu duyarlılığınız ve destekleriniz için minnettarız” dedi.

Müftü Vekili Kaplan; 4-6 yaş Kur’an kursumuzun kadrosunun güçlenerek eğitim öğretime devam ettiğini dile getirdi. KAPLAN, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen akademi eğitimini tamamlayarak Kur’an Kursumuza atanan Sultan BEYDİLLİ hocamızın’da katkılarıyla inşallah 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kursu ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında tam gün eğitime geçeceğiz dedi.

İlçe Müftü Vekili Mahmut KAPLAN programda emeği geçen Kur’an Kursu öğreticileri, din görevlileri ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Minik yürekler okudukları dualar, sureler, ilahiler, hazırladıkları gösterileri ve oyunlar ile izleyicilerin beğenisini kazandılar.

Yıl içerisindeki etkinliklerde çekilen resimlerden oluşan sinevizyon gösterisi izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Program, karne ve hediye takdimi ile sona erdi.