21.03.2024

Miniklerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

İlçe Müftülüğümüz bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kuran Kursu ve Halk Eğitim Merkezi Oyun Odası Kursu öğrencilerimiz, “Yaşlılar Haftası” etkinlikleri kapsamında “Başımızın Tacısınız” yazılı pankartlarıyla yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret ettiler.

Kur yöneticisi Sultan Beydilli, Öğreticiler Rukiye Uzun, Fatma Türe ve Çocuk Gelişimci Zeynep Torduş nezaretinde gerçekleşen ziyarette minik öğrencilerimiz hazırlamış oldukları çiçek buketlerini yaşlılarımıza takdim ederek yaşlılar haftalarını tebrik ettiler.

Minik öğrencileri ve öğreticilerini karşılarında gören yaşlı vatandaşlar ise ziyaretten duydukları sevinç ve mutluluklarını dile getirdiler.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Kur’an Kursu Yöneticisi Sultan Beydilli, “minik öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize uygun bir şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Kursumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Yaşlılar Haftası dolayısıyla da İlçemiz pazaryeri ve Yaşlı Bakımevinde yaşlılarımızı ziyaret ederek hazırlamış olduğumuz çiçek buketlerini takdim ettik. Onların gönüllerini ve hayır dualarını aldık” ifadelerini kullandı.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir” hadisi şerifini hatırlatan İlçe Müftümüz Yusuf Kaya’da; “yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en kıymetli hazinelerimizdir. Bu vesileyle tüm yaşlılarımızın Yaşlılara Saygı Haftasını tebrik ediyor, böyle bir etkinliği gerçekleştiren öğreticilerimize ve minik yavrularımıza teşekkür ediyorum” dedi.