16.07.2023

15 Temmuz Şehitlerimizi Dualarla Andık

Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıkmak üzere hürriyet, irade ve bekâsına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden silahlara göğsünü siper ederek tankların önüne atılan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, 15 Temmuz Ruhu'nun çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

İlçe Müftümüz Yusuf KAYA’nın birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve şehitlerimizin ruhlarına ithafen yaptığı duaya hep birlikte âmin denildi.

Programda, İlçe Kaymakamımız Musa AYYILDIZ, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli İrade Güçlü Türkiye” konulu bir konuşma yaptı.

Din görevlilerimiz ve müftülük personelimizin okuduğu ilahilerin akabinde Öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler ve sinevizyon gösterileriyle devam eden programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşma izlendi.

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında okunan salâ ve ezanlar ihanete karşı birlik ve beraberlik ruhu aşılamış, milletimize manevi bir güç sağlamıştı. Tarih boyunca nice ihaneti feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, Allah’ın yardımıyla FETÖ’nün işgal girişimine geçit vermemişti.

15 Temmuz 2023 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2023 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te İlçemizdeki tüm camilerimizden eş zamanlı olarak salâlar okundu.

15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik ihaneti püskürtmek için hiç tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz.

Programa; İlçe Kaymakamımız Musa Ayyıldız, Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar, İlçe Müftümüz Yusuf Kaya, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlilerimiz, şehit aileri, gazi ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.