17.11.2023

Gülnar’da Filistin Yararına Kermes Düzenlendi

Gülnar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gülnar Şubesi organizasyonu ile Filistin yararına kermes düzenlendi.

İstiklal Marşının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Yusuf Kaya’nın duasıyla açılışı yapılan kermeste Kur’an Kursu öğreticileri, din görevlilerinin eşleri ve gönüllü bayanların hazırladığı yiyecekler ile yöresel ürünler Filistin’e destek için satışa sunuldu.

Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, kermes reyonlarını gezerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırılarını lanetleyen İlçe Müftüsü Yusuf Kaya; “Filistinli kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Dualarımızla ve her türlü desteğimizle onların yanındayız. Kermesimizin amacına uygun olarak Filistinli Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim acılarını dindirsin. Yerlerinden yurtlarından edilen kardeşlerimize yardımını inayetini lütfeylesin. Bizlere de millet olarak her daim mazlumun yanında zalimin karşısında durabilme gücünü, kuvvetini, dirayetini bahşeylesin” dedi. İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, kermese katkıda bulunanlara teşekkür ederek elde edilen gelirin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize gönderileceğini ifade etti.

Kermesin açılışına İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gülnar Müftülüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.