30.05.2024

MERSİN'E TATİL İÇİN GELEN RUSYA VATANDAŞI SERGEİ PONOMARENKO MÜSLÜMAN OLDU

Aslen Rusyalı olan Sergei Ponomarenko Mezitli İlçe Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu.
Rus asıllı Sergei Ponomarenko yapmış olduğu bir takım araştırmalar sonucu Müslüman olmak istediğini belirterek Mezitli İlçe Müftülüğüne başvurdu.
İlçe Müftülüğü makamında gerçekleşen ihtida töreninde, İlçe Müftüsü Dr. Hasan Selam, Ponomarenko'ya İslam Dininin temel esasları hakkında bilgiler verdi.
Müftü Dr. Selam Ponomarenko'ya "İslam Dinin altı temel esasından bahsetti. Allah'ın varlığından, birliğinden ve ondan başka İlah olmadığından, meleklere iman etmemizden, Kur'anı Kerim'in Allah tarafından Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v)'e vahyedilidiğinden, ilk peygamber Hz. Adem'den son peygamber Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v)'ya kadar bütün peygamberlere iman ettiğimizden ve Hz. Muhammed(s.a.v)'in Allah'ın kulu ve elçisi olduğundan, ahiretin, kaza ve kaderin hak olduğundan ve bunlara kalpten inanmamız gerektiğinden bahsederek; müslümanlar ancak kardeştir şiârıyla sende artık kardeşimizsin." ifadelerinde bulundu.
Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Ponomarenko Müslüman olarak 'Said' ismini almak istedi.
Müftü Dr. Selam, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınevinden, Kur'anı Kerim, Temel İslam esasları ve Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)'in hayatını anlatan kitaplar hediye etti.Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir