26.09.2019

Ummahan MERT - İl Müftü Yardımcısı

İl Müftü Yardımcısı

1982 yılında Afyonkarahisar Şuhut İlçesinin Ağzıkara köyünde doğdu.

1999 yılında Şuhut İmam Hatip lisesinden, 2003 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Konya Celaliye Hafızlık Kız Kuran Kursunda göreve başladı.

2005 yılında Gaziantep Şehitkâmil ilçesinde Selahaddin Eyyubi Kuran Kursunda Kuran kursu öğreticiliğine devam etti. 2010 yılında Şanlıurfa Miskinler Kuran kursunda görev yaparken, Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezine kursiyer olarak seçildi ve başarıyla tamamlayıp Tashih-i Huruf rehber öğreticisi olmaya hak kazandı.

2013 yılında tekrar Gaziantep’e dönerek Şehitkâmil İlçesine bağlı Hacı Gülsüm Eruslu Hafızlık Kız Kuran kursunda hafız hazırlık sınıfı çalıştırmaya başladı.

2018 yılında girdiği vaizlik sınavında Şehitkâmil İlçesine vaiz olarak atandı.

2019 yılında girdiği İl Müftülüğü Yardımcılığı sınavında Mersin İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.

İngilizce ve Arapça bilen Ummahan Mert evli ve iki çocuk annesidir.