05.10.2022

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Papazlardan, hahamlardan rahatsızlık duymayanlar maalesef Diyanetten, Diyanet İşleri Başkanımızdan ve İmamlardan rahatsızlık duyuyorlar. Üstad Cemil Meriç :”Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır.” diyor. Unutmayalım ki, Diyanet İşleri Başkanlığımız olduğu müddetçe bu ülkeyi bölemeyecekler. Bu ülkede “Ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan salalara” şahit olduk. Ülkemizin en ücra köşelerinde bile var gücü ile hizmet eden kıymetli din görevlileri kardeşlerimiz var.

Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde mezhep çatışması, ırka dayalı bölücü çatışmaları körükleyemeyecekler inşallah. Eskiden yurtiçinde ve yurtdışında sadece cami ve Kur’an Kursu hizmeti veren bir Diyanet vardı. Geçmişte niçin Kur’an okuttuğumuzu sorgulayan anlayıştan bugün niçin okuyamadığımızı sorgulayan bir anlayışla karşı karşıyayız. İmkân var, mekân var. Rabbimizin ve yasaların bize vermiş olduğu yetkiler var. Son yıllarda çok çeşitli alanlarda hizmet çeşitliliğimiz var:

* Milli Eğitim Bakanlığı

* Gençlik Spor Bakanlığı

* Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

* Türk Silahlı Kuvvetleri, Genel Kurmay Başkanlığı

* Nikâh kıyma yetkisi (Resmi Nikâh)

* Cezaevlerinde yürütülen manevi hizmetler

* Dezavantajlı, engelli kardeşlerimize yönelik hizmetler

* Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımız

* 4-6 yaş Kurslarımız

* Gençlik faaliyetlerimiz

* Göçmenlere yönelik faaliyetlerimiz

* Huzurevleri, kimsesiz çocuklar, bağımlılar

* Cenaze, hac, umre, dini programlar

* Vekâlet yolu ile Kurban

* Dini yayınlar, dijital hizmetler

* Yurtdışında 150 ülkeye ve gönül coğrafyalarımıza yönelik hizmetler…

Şuna inanıyoruz ki, Allah bizi kendi inkişafımızdan değil, ancak toplumların manevi helakinden sorumlu tutacaktır. Bu bilinçte olan saygıdeğer hocalarımızın, hoca hanımlarımızın “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ediyor, ahirete intikal eden hocalarımızı rahmetle anıyorum.

Aydın YIĞMAN

Mersin İl Müftüsü