05.07.2024

İl Müftü Yardımcısı Mert AGD Ankara Kadın Kollarınca Düzenlenen Gençlik Yaz Kampına Katıldı

Aile ve Dini Rehberlik Bürosundan (ADRB) sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert Anadolu Gençlik Derneği Ankara kadın kolları tarafından Silifke'de düzenlenen ve birçok okuldan gençlerin olduğu gençlik yaz kampına katıldı.

Programda gençlerle bir araya gelen Müftü Yardımcısı Mert, öncü şahsiyetleri konu alan bir konuşma yaptı. Mert, Hz. Peygamber dönemindeki öncü şahsiyetlerden kadın sahabelerden bahsederken (Hz Aişe, Hz. Hatice) aynı zamanda milli mücadele dönemi öncü hanımlarından ve günümüzdeki hanım öncüleri örneklerle anlattı.

Ümmühan Mert konuşmasında: “Kur’an-ı Kerim bizi öncü birer şahsiyet yapmayı hedefler ve bizlerden bunu bekler. Emri bil maruf nehri anil münker öncü şahsiyet olabilme yolunda ilk ve en önemli adımdır. Topluma yön veren, çalışan gayret eden öncü insanlara ihtiyacımız var. İman ve şuur noktasında o öncü şahsiyet ben olmalıyım deyip öne atılan gençlere ihtiyaç var. Öncü şahsiyetlerin hiçbir zaman hedefe ulaşma gayreti olmamıştır yolda olmak gayretiyle çalışmışlardır” dedi.

Konuşmanın ardından gençlerin sorduğu soruları cevaplandıran Ümmühan Mert, görevli hocalara ve öğrencilere teşekkür etti.

Program sonunda İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert’e plaket takdim edildi.