18.07.2024

İl Müftülüğü ADRB O Köy Bizim Köyümüz Projesiyle Yayla Köylerinde Etkinliklerine Devam Ediyor

“O Köy Bizim Köyümüz” Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetlerle vatandaşların teveccühünü kazanan İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) bu hafta Mezitli ilçesine bağlı yayla köylerinden Akarca, Fındıkpınarı ve Tepeköy’deydi.

Akarca İbrahim Tek Camii, Fındıkpınarı Merkez Cami, Fındıkpınarı Beşkoz Camii, Fındıkpınarı kız ve erkek yatılı Kur'an kurslarında gerçekleştirilen programlarda kadın ve erkek cemaate vaaz irşad, yaz Kur'an kurslarındaki öğrencilere mahremiyet seminerleri gerçekleştirildi. Köylerdeki din görevlilerinin evlerinin de ziyaret edildiği programda yaşlı, hasta, engelli ve hayri hizmetlerde ön plana çıkmış kişiler ziyaret edildi.

İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert Tepeköy’de kadın cemaate vaaz edip, Yaz Kur'an kursundaki mahremiyet seminerinden sonra Yatılı Kur'an kursunu da ziyaret etti. Ardından Fındıkpınarı yaylasına geçerek yatılı Kur’an kursuna ziyarette bulundu. Çocukların sorduğu soruları cevaplayan Mert, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti, beraberindeki ekiple emekli din görevlisi ve hayri hizmetlerde ön plana çıkmış emekli İmam-Hatip Sait Toprak ve eşini ziyaret etti.

Programa, İl ADRB Koordinatörü Güneş Çalışır, İl Müftülüğü Vaizlerinden Yasin Güngör, Din Hizmetleri Uzmanı Meryem Akarçay, Kur'an Kursu Öğreticisi Yasemin Yılmaz, Mezitli İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Sacide Özay Fındık, Mustafa Tıraş, Aziz Ömer Güzel, Yenişehir İlçe Müftülüğü Vaizi Ali Yılmaz katıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ve ziyaretler münasebetiyle vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ederek görevli personele teşekkür etti.